Produkty Bakalland z rekomendacją Instytutu Żywności i Żywienia

Kampanie

Produkty Bakalland z rekomendacją Instytutu Żywności i Żywienia

Produkty marki Bakalland otrzymały rekomendację Instytutu Żywności i Żywienia (IŻŻ). Opakowania wybranych orzechów i ziaren zostały oznaczone certyfikatem „Zalecane w codziennej diecie – Instytut Żywności i Żywienia”, który jest dla konsumentów gwarancją jakości i wartości płynących z produktów Bakalland.

Cenne właściwości orzechów dostrzegli również eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia, włączając je do gruntownie przebudowanej piramidy zdrowia i aktywności fizycznej w 2016 r. Piramida zawiera graficzny opis odpowiednich proporcji i niezbędnych w codziennej diecie składników oraz produktów. Według ekspertów Instytutu Żywności i Żywienia orzechy są właśnie przykładem wartościowych produktów, które dostarczają naszemu organizmowi niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu składników odżywczych: zdrowych tłuszczów, witamin i mikroelementów, a nawet białka i błonnika.

Wybrane orzechy i ziarna Bakalland otrzymały rekomendację Instytutu, która potwierdza nie tylko najwyższą jakość produktów Bakalland, ale również uwypukla ona fakt, że bakalie wpływają pozytywnie na organizm, dostarczając niezbędnych składników odżywczych i witamin.