Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa odbędzie się 26–28 września w Poznaniu. Oprócz bogatej ekspozycji – składającej się z salonów FOOD, FOODTECH i HORECA – będzie obfitować w wydarzenia towarzyszące. – Targi POLAGRA, które odbyły się w październiku 2021 roku, udowodniły, że branża spożywcza i sektor HoReCa potrzebują spotkań na żywo – zauważa Dariusz Wawrzyniak, dyrektor grupy produktów Grupy MTP. Magazyny “Poradnik Handlowca” oraz “Poradnik Restauratora” objęły patronat medialny nad wydarzeniem.
Przez trzy dni w Poznaniu nie zabraknie więc szkoleń dla przedstawicieli szeroko rozumianej branży spożywczej i gastronomicznej oraz debat eksperckich. Drugi raz odbędzie się również kongres POLAGRA EXPORT MEETING, skierowany przede wszystkim do producentów polskiej żywności oraz firm i instytucji wspierających jej eksport.
Na tegoroczną edycję targów powraca również Kulinarny Puchar Polski. W finale jego 20. edycji zmierzą się najlepsi kucharze w Polsce.
Więcej informacji na: www.polagra.pl