Nowe pasty od Sokołowa

Nowości

Nowe pasty od Sokołowa

04 kwietnia 2019

Sokołów poszerza swój asortyment o kolejną nowość, wprowadzając pasty mięsno-warzywne. Pasty świetnie sprawdzą się jako element zdrowej, odpowiednio zbilansowanej codziennej diety. Powstają z wysokiej jakości składników i nie zawierają konserwantów i glutaminianu sodu. Wyśmienicie smakują na kanapkach, ale też na ciepło, jako dodatek do dań. Dostępne są w czterech wariantach – Kurczak z brokułem i szpinakiem, Kurczak z warzywami, Wieprzowina z grillowaną papryką, Wieprzowina z warzywami.

Właściwie skomponowana, różnorodna dieta ma decydujące znaczenie dla zdrowia, dobrego samopoczucia i prawidłowego rozwoju. Świadomość, jak wielką rolę odgrywa nasz sposób odżywiania się, jest coraz szersza – jednak z drugiej strony współczesny tryb życia sprawia, że niekiedy trudno zachować odpowiednie nawyki żywieniowe. – Chcemy dostarczać naszym klientom produkty, które będą w pełni odpowiadać ich potrzebom – mówi Krzysztof Kawecki, Dyrektor Centrum Badań i Rozwoju w Sokołów. – Wiemy, że konsumenci przywiązują wagę do diety, ale też bardzo cenią sobie wygodę użytkowania. Produkty, dzięki którym można szybko przygotować pełnowartościowy posiłek, idealnie wpisują się w nowoczesne trendy żywieniowe. Takie są właśnie nasze nowe pasty mięsno-warzywne – różnorodne, pełne smaku, z dobrym składem.

Pasty mięsno-warzywne Sokołów to połączenie wysokiej jakości mięsa, z odpowiednio dobranymi warzywami i przyprawami. Są bezglutenowe, nie zawierają konserwantów i glutaminianu sodu. Pasty są bogatym źródłem białka, który jest niezwykle ważnym składnikiem codziennej diety. Są dostępne w małych opakowaniach – wygodnych i praktycznych.

Linia past obejmuje 4 warianty:

Pasta – Kurczak z brokułem i szpinakiem – smakowite, delikatne połączenie mięsa z kurczaka, z bogatymi w wartości odżywcze brokułami i szpinakiem. Pasta odpowiednio doprawiona czarnym pieprzem, lubczykiem i czosnkiem.

Pasta – Kurczak z warzywami – wyśmienity, łagodny kurczak z warzywami korzeniowymi, takimi jak marchew, korzeń pietruszki, por, pasternak, seler. Smak i aromat podkreśla dodatek suszonego szczypiorku.

Pasta – Wieprzowina z grillowaną papryką – połączenie wieprzowiny i niezwykle aromatycznej, grillowanej papryki. Dopełnieniem odpowiednio intensywnego smaku jest starannie opracowana kompozycja naturalnych przypraw z chili i czarnym pieprzem.

Pasta – Wieprzowina z warzywami  – mięso wieprzowe, w połączeniu cebulką, ziemniakami, marchewką i aromatyczną pietruszką. To propozycja dla osób preferujących bardziej wyraziste smaki.