Makaronowe nowości od FRoSTY

Nowości

Makaronowe nowości od FRoSTY

26 października 2020

  • #Frosta
  • #makaron

W jesienne, często pochmurne dni, mamy ochotę zaszyć się pod kocem z kubkiem ulubionej herbaty. Wtedy też najbardziej lubimy jeść sycące dania, które poprawiają nam humor. Jeśli też tak masz, to na pewno się ucieszysz, bo właśnie pojawiły się w sklepach nowe makaronowe dania, które są gotowe po zaledwie kilku minutach na patelni.

Choć dla każdego tzw. „comfort food” może oznaczać co innego, podejrzewamy, że makaron jest w stanie kulinarnie uszczęśliwić większość z nas. Sycąca porcja pasty i smakowity sos to także pomysł na szybki obiad lub kolację. Teraz okazuje się, że może być jednak jeszcze szybszy, niż się spodziewaliśmy. FRoSTA przygotowała 4 nowości, które zadowolą każdego miłośnika makaronu – zwłaszcza, że przygotowuje się je niecałe 10 minut i wykorzystuje do tego tylko jedną patelnię.

Pappardelle w sosie serowo-śmietankowym

Pappardelle to pyszne, szerokie wstążki i jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronu. W najnowszym daniu FRoSTY podane zostały z liśćmi szpinaku i soczystymi pomidorkami koktajlowymi w kremowym sosie na bazie sera i śmietanki. Dodatek dzikiego czosnku i pieprzu nadaje charakteru temu delikatnemu daniu, które już po 9 minutach spędzonych na patelni smakuje jak z włoskiej trattorii.

Tortellini z sosem pomidorowym

Chyba wszyscy kochamy pierogi w każdej postaci. Co powiesz na włoskie, cienkie ciasto z pszenicy durum, z delikatnym serowo-szpinakowym farszem? To wszystko w sosie pomidorowym z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, cebulą, bazylią i rukolą. Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej – zwłaszcza ze świadomością, że w ich składzie nie znajdziemy żadnych produktów, których nie użylibyśmy przy domowym wyrobie tortellini.

Penne gorgonzola ze szpinakiem

Włoski klasyk, który od teraz możecie zjeść nie tylko w Mediolanie, Rzymie i restauracji w centrum miasta, ale także we własnym domu. Makaron penne, w kremowym sosie na bazie sera gorgonzola i śmietanki z dodatkiem liści szpinaku. To idealny posiłek zarówno na samotny wieczór przy filmie, jak i szybką kolację we dwoje. Bez wzmacniaczy smaku, barwników i aromatów – a nadal zachwyca podniebienie.

Tagliatelle w sosie gorgonzola

 Ostatnia propozycja również opiera się na aromatycznym serze gorgonzola – jednak pozostałe składniki są zupełnie inne! Zielony, bo barwiony szpinakiem, makaron tagliatelle, cukinia grillowana i cukinia żółta, pomidorki koktajlowe… i jedynie 110 kcal w 100 g dania. Skład i pochodzenie każdego składnika tego wegetariańskiego dania możesz szybko sprawdzić na stronie frostafoodtracker.pl.

oprac. P.Ł.