25. edukatorów Banków Żywności wzięło udział w warsztatach „Kulinarnie Mocni” poprowadzonych przez Szefa Kuchni Kamis, Macieja Wawryniuka. Uczestnicy spotkania mogli obserwować w jaki sposób łączyć smaki i przyprawy przygotowując dania jednogarnkowe. Edukatorzy w następnych miesiącach sami poprowadzą kulinarne spotkania. Ich słuchaczami będą mieszkańcy różnych miast w Polsce uczestniczący w Programie Operacyjnym Pomoc Żywnościowa. Celem programu jest przekazanie przez edukatorów wiedzy na temat przygotowywania tanich, zdrowych i smacznych posiłków oraz edukacja w zakresie niemarnowania jedzenia. – Niewątpliwie był to intensywny, ale inspirujący czas, w czasie którego Edukatorzy Banków Żywności mieli okazję rozwijać swoje kulinarne umiejętności, poznawać nowe smaki oraz wymieniać się kulinarnymi doświadczeniami. Cieszymy się, że możemy podzielić się z innymi naszą pasją do smakowitych potraw oraz wiedzą na temat ziół i przypraw – mówi Iwona German, Dyrektor marketingu z McCormick Polska, właściciela marki Kamis. Warsztaty odbyły się 20 stycznia w Warszawie.