Ziemniak – prawdziwy bohater smaku Lay’s

Producenci

Ziemniak – prawdziwy bohater smaku Lay’s

30 października 2020

  • #Lay’s
  • #PepsiCo
  • #ziemniaki

Nie każdy wie, że swój smak chipsy Lay’s zawdzięczają… doskonałym polskim ziemniakom*. Dlatego powstała nowa kampania promująca markę pod hasłem „Ziemniak. Prawdziwy bohater smaku Lay’s”.

Myśląc o ulubionym smaku chipsów, często myślimy o smaku zielonej cebulki, paprykowym, czy fromage. Skupiając się na pierwszoplanowych przyprawach, nie zawsze jednak zauważamy, że na drugim planie jest jeszcze jeden bardzo ważny bohater – ziemniak. To właśnie on, w połączeniu ze starannie dobranymi przyprawami, sprawia, że chipsy Lay’s są tak pyszne. Nim trafi do paczki, musi się jednak porządnie wykazać.

Ziemniak Lay’s. Do paczki trafi tylko ten najlepszy.

Do paczek Lay’s trafiają tylko najlepsze ziemniaki specjalnych odmian, najlepiej sprawdzających się w produkcji chipsów. Dostarczają je zaufani polscy rolnicy z ponad 70 gospodarstw zlokalizowanych na terenie naszego kraju*. W ramach Programu Agrarnego, do zakładu produkcyjnego w Grodzisku Mazowieckim, co roku trafia aż 230 tys. ton polskich ziemniaków*. Nim trafią do paczek, są starannie selekcjonowane. Po umyciu i obraniu, są następnie precyzyjnie cięte na plasterki i smażone w oleju roślinnym, a na koniec smakowicie przyprawiane.

Wsparcie marketingowe

Kampania „Ziemniak, prawdziwy bohater smaku Lay’s” to szerokie wsparcie komunikacyjne, obejmujące tak zasięgowe kanały jak telewizja (link) i media społecznościowe (Facebook, Instagram, YouTube oraz TikTok), a także dedykowane materiały POS, które zapewnią widoczność w sklepach. Dodatkowo, zaangażowani do akcji znani influencerzy zwrócą uwagę na fakt, że prawdziwi bohaterowie w codziennym życiu nie zawsze są zauważani i odpowiednio doceniani. Zaproszą do wzięcia udziału w konkursie, polegającym na przedstawieniu bohaterów z własnego otoczenia.

Kampania wystartowała w połowie października i potrwa do końca grudnia 2020 r.

*W 2019 r. 95,5% ziemniaków pochodziło z Polski.

oprac. P.Ł.