Wawel – inny wymiar czekolady

Nowości

Wawel – inny wymiar czekolady

Wyjątkowy smak, niestandardowy kształt i zwiększona gramatura – to nowa propozycja firmy Wawel na słodki sezon wiosna-lato 2014. Tegoroczna kolekcja prezentuje trzy oryginalne czekolady nadziewane w nowoczesnej formie i niebanalnym smaku. Poznaj inny wymiar czekolad z Orange Carmel, Cocoa Mousse oraz Penaut Butter!

Pierwszą propozycją, która otwiera pokaz na letnie dni jest Orange Carmel czyli dwuwarstwowe nadzienie o smaku aromatycznej pomarańczy i złotego karmelu. W tym sezonie dodatki pomarańczowe są zachwycająco popularne i bardzo pożądane. „Płynne złoto” zamknięte w czekoladowym kwadracie to uczta zmysłów dla miłośników świeżych i soczystych doznań.

Cocoa Mousse to kolejny projekt Wawelu z głęboko czekoladowym nadzieniem o konsystencji musu. Wytworny szyk intensywnego nadzienia wyznacza nowy trend dla osób ceniących klasyczne wydania stylu, smaku i formy. Delikatna gęstość czekoladowego wnętrza z pewnością doda blasku elegancji i uwodzicielskiej nuty.

Trzecim wariantem zamykającym pokaz jest Penaut Butter –odważny amerykański repertuar w pionierskim wydaniu czekolady nadziewanej. Wyrazisty smak masła orzechowego to propozycja dla ceniących odważne stylizacje i rockowy styl. 125 gram energii płynącej z dodatków lekko solonych prażonych orzeszków arachidowychto niezwykłe połączenie, które nie często gości na polskim rynku czekolad nadziewanych!