Akademia Smaku Sokołów w swej działalności kładzie nacisk na to, by jedzenie służyło nie tylko zaspokajaniu głodu, lecz także – by czerpać z niego przyjemność. Kolejne warsztaty w Akademii odbyły się w niezobowiązującej atmosferze garden party. Oprócz wspólnego grillowania i przygotowywania dodatków, ich uczestnicy mogli zdobyć informacje na temat znaczenia jakości i pochodzenia mięsa, doboru wina do posiłku oraz nowoczesnych, wysokiej jakości grilli. Wyjątkowa atmosfera Dworku Ziemiańskiego w Woli Suchożebrskiej – siedziby sokołowskiej Akademii Smaku, służy spotkaniom, które stają się chwilą oddechu w codziennym pędzie. Wspólne przyrządzanie posiłku i niespieszne spożywanie go, pozwala na nowo odkrywać bogactwo smaków. Pod przewodnictwem Dominika Moskalenki – szefa kuchni Sokołów – goście przygotowywali grillowane mięsa oraz proste w wykonaniu, a jednocześnie pomysłowe dodatki do nich – warzywa, sałatki, salsy, sosy. Podczas warsztatów, Barbara Tomczuk, zastępca kierownika w Dziale Skupu Sokołów S.A. opowiedziała o znaczeniu jakości, bezpieczeństwa i pochodzenia mięsa. Firma Sokołów, współpracując z polskimi hodowcami w ramach innowacyjnego programu „Razem w Przyszłość”, ma pełną kontrolę na każdym etapie produkcji surowca. To daje pewność, że mięso, które trafia do sokołowskich zakładów jest bezpieczne i wysokiej, sprawdzonej jakości. Główne zasady łączenia wina i potraw przedstawił uczestnikom warsztatów sommelier z firmy Czerwona Oliwka, a o nowoczesnych rozwiązaniach stosowanych w grillach oraz kryteriach wyboru grilla pod kątem określonych potrzeb opowiedział przedstawiciel sklepu Top Grille, główny partner marki Weber.