Superior Taste Award 2014 dla serów Hochland

Aktualności

Superior Taste Award 2014 dla serów Hochland

19 maja 2014

Hochland Maasdamer Caracter i Valbon Camembert Oryginalny otrzymały nagrodę Superior Taste Award 2014. Finał iTQi Superior Taste Award 2014 organizowany przez Międzynarodowy Instytut Smaku i Jakości – iTQi odbył się w dniach 27-29 kwietnia w Brukseli.

Hochland Maasdamer Caracter, który pojawił się w ofercie Hochland w lipcu ubiegłego roku, uzyskał dwie gwiazdki i tytuł Smak Wybitny, a Valbon Camembert Oryginalny – trzy gwiazdki i tytuł Smak Wyjątkowy. Uzyskane w tym roku wyniki powtórzyły sukces Almette śmietankowego z 2010 r., kiedy to produkt ten został równie wysoko oceniony. Cytując Międzynarodowe Jury: „Hochland Polska powinien być dumny z produktów tak uznanych i cenionych przez Jury iTQi za ich doskonały smak.”

Produkty oceniane były przez Międzynarodowe Jury, składające się ze 120 najlepszych szefów kuchni i sommelierów, którzy smakują żywność i napoje na podstawie ślepych testów. Produkty nie konkurowały ze sobą, ale były oceniane wg ich indywidualnych właściwości w swojej kategorii. Ocenianym produktom przyznawane były punkty, a produkt, który otrzyma:

– 70-79% punktów – uhonorowany jest jedną gwiazdką i tytułem Smak godny uwagi;

– 80-89% – dostaje dwie gwiazdki i tytuł Smak wybitny;

– powyżej 90% – dostaje trzy gwiazdki i tytuł Smak wyjątkowy.