Na początku października Sokołów wprowadza dwie nowości produktowe – SOKOLIKI Kabanoski wieprzowe z dodatkiem cielęciny oraz SOKOLIKI Kabanoski wieprzowe z dodatkiem indyka. Produkty są uzupełnieniem marki SOKOLIKI znanej m.in. z Parówek drobiowych Sokoliki.
Sokoliki kabanoski zostały stworzone jako odpowiedź na potrzeby konsumentów. Klienci często przesyłali firmie zapytania dot. produktów dedykowanych najmłodszym.
Sokoliki kabanoski są produkowane z najwyższej jakości mięsa. Są bezglutenowe, nie zawierają barwników, a nowoczesna i bezpieczna technologia pozwala na wyeliminowanie dodatków takich substancji jak związki fosforanowe czy glutaminian monosodowy. Produkty charakteryzują się wysoką zawartością mięsa wieprzowego, które jest źródłem istotnego w rozwoju dzieci białka.
Sokoliki kabanoski to produkty, które sprawdzą się w wielu sytuacjach. Mogą być podane dziecku jako dodatek do jajecznicy lub przekąska podczas podróży. To także idealny produkt do podania jako snack na plaży, podczas spaceru, czy wycieczki rowerowej. Dzięki poręcznemu opakowaniu i odpowiedniej gramaturze (75g) kabanoski można łatwo schować do torebki i plecaka bez obawy, że coś się wysypie. Ponadto każde z opakowań łatwo się otwiera, co sprawia, że nawet najmłodsze dzieci nie będą musiały prosić o pomoc dorosłych.