Najwyższa jakość surowca i niebieski certyfikat MSC – to cechy rybnych nowości w ofercie FRoSTY. Niepanierowane filety z Czarniaka, Gładzicy oraz Dorsza, znajdziemy teraz w sklepach w odmienionych, jasnych opakowaniach.
Dla zachowania najwyższej jakości ryby, filety zostały pokryte cieniutką – 10 procentową, a więc możliwie minimalną warstwą wody, tzw. glazurą. Zapobiega ona wysuszeniu mięsa, chroni także zawarte w nim składniki odżywcze, tworząc swoistą barierę osłaniającą rybę. Na wszystkich rybnych produktach FRoSTY znajdziemy także niebieski certyfikat MSC. To znak, że ryby zostały złowione z poszanowaniem ekosystemu morskiego.
W każdym 450 g opakowaniu znajdziemy mrożone filety jednej z wybranych ryb: Czarniaka, Gładzicy lub Dorsza. Zamrożone filety wystarczy opłukać letnią wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem – cała reszta zależy od naszej inwencji. Doprawioną według uznania rybę można smażyć, piec, grillować, a na nawet gotować na parze. Kilka minut i gotowe!
Dorsza, Czarniaka oraz Gładzicę znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie około 30 zł/ 450 g.