Świat potrzebuje nowych źródeł białka. Stale zmieniające się trendy sprawiają, że rośnie liczba osób, które decydują się na ograniczenie ilości mięsa w swojej diecie. Doskonale wie o tym firma Tarczyński S.A., która zdecydowała się zrewolucjonizować rynek kabanosów, wprowadzając nowe, w 100% roślinne produkty. Data wprowadzenia ich wejścia na rynek nie jest przypadkowa, ponieważ 1 października to w kalendarzu Światowy Dzień Wegetarianizmu.
Nowy potencjał na rynku
Stale rosnąca liczba konsumentów, którzy ograniczają lub całkowicie wyłączają ze swojej diety mięso to obecnie bardzo popularny trend. Wielu z nich jednak nadal ceni smak mięsnych produktów. To właśnie dla nich marka Tarczyński stworzyła linię Rośl-Inne. Lider na rynku kabanosów oferuje przekąski, które zawierają w 100% naturalne, roślinne składniki.
– Świat stale się zmienia i poszukuje nowych źródeł białka oraz smaków. Według badań, 58% konsumentów mięsa planuje jego ograniczenie w diecie. Stanowi to dla nas potencjał do jeszcze większego rozwoju i daje motywację do poszukiwania nowych rozwiązań zgodnych z aktualnymi trendami. Dlatego właśnie zdecydowaliśmy się wprowadzić na rynek nową linię kabanosów roślinnych, które odpowiadają na to zapotrzebowanie, oferując doskonały smak kabanosa, z którego jesteśmy znani, ale bez kęsa mięsa – mówi Tomasz Tarczyński, Dyrektor Marketingu firmy Tarczyński.
Kabanosy takie jak lubisz, ale Rośl-Inne
Nowe, Rośl-Inne kabanosy to doskonała jakość oparta na składnikach wolnych od GMO, bez dodatku konserwantów. Dzięki zastosowanemu przy ich przygotowywaniu procesowi wędzenia i suszenia, kabanosy Rośl-Inne są delikatne i kruche oraz zyskują unikalną teksturę mięsa. Naturalne przyprawy nadają im wyśmienity smak i aromat.
Źródło białka i witamin, bez kęsa mięsa
Rośl-Inne kabanosy to także doskonałe źródło pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, witaminy B12, żelaza i błonnika. Zawarte w produktach białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Witamina B12 i żelazo odpowiadają za prawidłową produkcję czerwonych krwinek oraz funkcjonowanie układu nerwowego, błonnik zaś pozytywnie wpływa na pracę układu trawiennego.
Nowe, wyróżniające się opakowanie
Kabanosy Rośl-Inne będą oferowane w atrakcyjnych opakowaniach, z wyraźnym brandingiem oraz mocno zaakcentowanym zielonym kolorem. Dzięki temu zabiegowi marka Tarczyński chce ułatwić konsumentom odnalezienie roślinnych kabanosów na sklepowych półkach.
oprac. P.Ł.