Przyprawa do pizzy i Przyprawa do spaghetti – aromatyczne nowości marki Appetita

Nowości

Przyprawa do pizzy i Przyprawa do spaghetti – aromatyczne nowości marki Appetita

14 stycznia 2014

  • #Appetita
  • #Jutrzenka Colian
  • #Pizza
  • #Przyprawa
  • #Spaghetti

Kuchnia włoska zaskakuje różnorodnością smaków i aromatów. Pasty, przyrządzane na setki sposobów, zapiekanki, pizza, bruschetty, risotto, gnocchi i ravioli to jej sztandarowe dania. Dzięki Przyprawie do pizzy oraz Przyprawie do spaghetti Appetita, można z łatwością przyrządzić je we własnej kuchni. Produkty są już dostępne w sprzedaży.

Przyprawa do pizzy

z linii Kuchnie Narodów Appetita to aromatyczna mieszanka ziół i przypraw, dedykowana królowej wśród potraw kuchni włoskiej – pizzy. Kompozycja bazylii, oregano, czosnku, cebuli i cząbru świetnie sprawdzi się także do  bruschetty – grzanki z białego pieczywa, podawanej z oliwą i różnymi dodatkami, np: z plastrami świeżo pokrojonych pomidorów oraz szynką parmeńską.

Przyprawa do Spaghetti, łącząca oregano, bazylię, tymianek, ostrą paprykę, cebulę, czosnek i czarny pieprz, wzbogaci smak sosów do makaronów czy kluseczków gnocchi oraz nadzienia do tradycyjnych pierożków ravioli. Doskonale sprawdzi się też jako dodatek do zapiekanek makaronowych (np.lasagne) i ziemniaczanych.

Jutrzenka Colian