Polskie smaki i 110-letnia tradycja docenione

Aktualności

Polskie smaki i 110-letnia tradycja docenione

05 listopada 2014

Trzy produkty Międzychodu: fasolka po bretońsku z boczkiem, gołąbki w sosie pomidorowym oraz ketchup łagodny otrzymały certyfikat programu „Doceń Polskie”. Szczególne uznanie Jury zdobył ketchup łagodny, który otrzymał także tytuł Top Produkt. Patronem honorowym programu promującego polską żywność najwyższej jakości jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

– Laureatami programu nie są przypadkowe firmy, lecz producenci, których wyroby naprawdę zasługują na uznanie – zaznacza Marek Bielski, organizator programu „Doceń polskie”. – Certyfikat to wartościowa wskazówka dla konsumentów szukających bardzo dobrej, polskiej żywności – podkreśla.

– To duży sukces naszej firmy, potwierdzający wysoką jakość naszych wyrobów – komentuje decyzję ekspertów Magdalena Kasperczak, Dyrektor Marketingu Międzychodu. – Jesteśmy dumni z werdyktu – tym bardziej, że zostaliśmy wyróżnieni w konkursie promującym polskie produkty, które bazują na tradycyjnej recepturze i lokalnych składnikach – dodaje.