Podsumowanie projektu Cisowianki – Gotujmy Zdrowo

Aktualności

Podsumowanie projektu Cisowianki – Gotujmy Zdrowo

29 listopada 2016

Popularne blogerki kulinarne, związane z kampanią społeczną Cisowianki – Gotujmy Zdrowo! spotkały się ,  aby podsumować ponad dwa lata projektu.

Kampania ta rozpoczęła się w maju 2014 roku. Przez ponad dwa lata trwania akcji Gotujmy Zdrowo udało się przekonać wielu Polaków, że aby dania były smaczne wcale nie trzeba ich solić i warto sięgać po inne przyprawy i świeże zioła, aby nadać im niepowtarzalnego smaku. W kampanii mocno podkreślano też, że najlepsze i najzdrowsze dania pochodzą ze świeżych i sezonowych produktów pochodzących od sprawdzonych dostawców.

Spotkanie w Water&Wine rozpoczęło się dosyć nietypowo, bo od przeprowadzonego przez Piotra Kameckiego (Prezydenta Stowarzyszenia Sommelierów Polskich) water tastingu. Podczas degustacji w ciemno różnych wód zaproszeni goście przekonali się jak duże różnice w smaku mają różne wody, ale również jak mocno na odczuwany smak wody wpływa jej temperatura podania i kształt szklanki, z której jest pita.

Po degustacji przyszedł czas na menu przygotowane przez zespół Water&wine z Markiem Flisińskim na czele. Wszystkie dania oczywiście przygotowane zostały zgodnie z zasadami kampanii Gotujmy Zdrowo. W spotkaniu wzięły udział m.in. : Agata Anioł (Kuchnia w Formie), Maga Gendziwiłł (Crust&Dust), Katarzyna Marciniewicz (Chilli Bite), Magda Klimczak (Dare to Cook) i Maia Sobczak (Qmam Kaszę).