Podlaskie Zakłady Zbożowe wprowadzają innowacyjne mieszanki do wypieku chleba

Detal/Hurt

Podlaskie Zakłady Zbożowe wprowadzają innowacyjne mieszanki do wypieku chleba

Podlaskie Zakłady Zbożowe wprowadzają do swojej oferty zupełnie nową kategorię produktów – innowacyjne mieszanki do wypieku domowego chleba. Ta przełomowa inicjatywa ma na celu przenieść sztukę pieczenia chleba na wyższy poziom, umożliwiając miłośnikom kulinarnej przygody w domowym zaciszu cieszenie się aromatycznym i świeżym chlebem, wypiekanym według własnych preferencji.

Najważniejszą zaletą mieszanek jest prostota przygotowania – wystarczy dodać wodę, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia i upiec! Idealny domowy chleb uda się każdemu! Co najważniejsze, mieszanka jest produktem „kompletnym”, nie wymaga żadnych dodatków w postaci drożdży czy zakwasu, więc nie ma obawy, że zabraknie nam któregoś ze składników, aby przygotować swoje pieczywo. Idealne na niedzielne śniadanie, gdy wszystko wkoło jest zamknięte!

– Oferowane przez nas mieszanki do wypieku chleba to owoc długoletnich badań oraz zaawansowanej wiedzy technologów produkcji Podlaskich Zakładów Zbożowych. Składniki zostały starannie wyważone – mąka, sól, drożdże oraz zakwas – wszystko to, co potrzebne, aby wyczarować perfekcyjny bochenek chleba o wadze około 700 gram, co odpowiada standardowemu bochenkowi “chleba z blaszki” z piekarni. Bardzo ważne jest to, że mieszanka charakteryzuje się czystą etykietą, zawiera jedynie naturalne składniki niezbędne do wypieku chleba – mówi Sylwia Majewicz, prezes PZZ.

Priorytetem producenta jest oferowanie wyłącznie wartościowych i naturalnych składników, co potwierdza czysta etykieta produktu. Mieszanki nie zawierają żadnych sztucznych konserwantów ani dodatków, pozostawiając jedynie esencję prawdziwego smaku chleba.