Rada nadzorcza WSP „Społem” wybrała Michała Miusa na nowego prezesa zarządu. Przejął on obowiązki po Jerzym Misiaku, który kielecką wytwórnią kierował ponad dwadzieścia lat.
– Nie oczekujmy rewolucji, a kontynuacji długofalowej strategii spółdzielni – mówi nowo wybrany prezes Michał Mius.
O strategii prowadzenia firmy mówi krótko i zdecydowanie. – Zamierzam kontynuować procesy rozpoczęte przez prezesa Jerzego Misiaka poprzez spójny rozwój w trzech aspektach: poszerzenie portfolio produktowego, utrzymywanie parku maszynowego na najwyższym poziomie oraz prowadzenie intensywnych działań marketingowych. Głównym celem jest oczywiście utrzymanie firmy w świetnej kondycji finansowej. Dzięki temu będziemy w stanie realizować wszystkie zamierzenia, a tym samym wzmocnimy pozycję wytwórni na rynku krajowym oraz zagranicznym.
Nowy szef „Społem” zapytany o poszerzenie portfolio produktowego dodaje: – Nie wykluczamy wejścia w kolejne kategorie wyrobów spożywczych. Oczywiście nie oznacza to zaniechania dotychczasowych działań. Bo o ile w segmencie majonezów i musztard jesteśmy w ścisłej czołówce, o tyle nad wzmocnieniem pozycji sosów i ketchupów stale pracujemy. Zależy nam na jak najlepszych wynikach sprzedażowych oraz umocnieniu pozytywnego wizerunku wyrobów i firmy.
Michał Mius do podejmowania strategicznych decyzji został przygotowany m.in. poprzez służbę zawodową w Polskich Siłach Zbrojnych w randze oficera. W WSP „Społem” pracuje od dwudziestu czterech lat, przez większość tego okresu odpowiedzialny był za kwestie związane z logistyką.