Nowy prezes Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” Kielce

Aktualności

Nowy prezes Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” Kielce

Rada nadzorcza WSP „Społem” wybrała Michała Miusa na nowego prezesa zarządu. Przejął on obowiązki po Jerzym Misiaku, który kielecką wytwórnią kierował ponad dwadzieścia lat.

Nie oczekujmy rewolucji, a kontynuacji długofalowej strategii spółdzielni – mówi nowo wybrany prezes Michał Mius.

O strategii prowadzenia firmy mówi krótko i zdecydowanie. – Zamierzam kontynuować procesy rozpoczęte przez prezesa Jerzego Misiaka poprzez spójny rozwój w trzech aspektach:  poszerzenie portfolio produktowego, utrzymywanie parku maszynowego na najwyższym poziomie oraz prowadzenie intensywnych działań marketingowych. Głównym celem jest oczywiście utrzymanie firmy w świetnej kondycji finansowej. Dzięki temu będziemy w stanie realizować wszystkie zamierzenia, a tym samym wzmocnimy pozycję wytwórni na rynku krajowym oraz zagranicznym.

Nowy szef „Społem” zapytany o poszerzenie portfolio produktowego dodaje: – Nie wykluczamy wejścia w kolejne kategorie wyrobów spożywczych. Oczywiście nie oznacza to zaniechania dotychczasowych działań. Bo o ile w segmencie majonezów i musztard jesteśmy w ścisłej czołówce, o tyle nad wzmocnieniem pozycji sosów i ketchupów stale pracujemy. Zależy nam na jak najlepszych wynikach sprzedażowych oraz umocnieniu pozytywnego wizerunku wyrobów i firmy.

Michał Mius do podejmowania strategicznych decyzji został przygotowany m.in. poprzez służbę zawodową w Polskich Siłach Zbrojnych w randze oficera. W WSP „Społem” pracuje od dwudziestu czterech lat, przez większość tego okresu odpowiedzialny był za kwestie związane z logistyką.