Knorr – bez barwników, konserwantów i glutaminianu

Nowości

Knorr – bez barwników, konserwantów i glutaminianu

10 sierpnia 2016

Przyprawa do złotego kurczaka Knorr zmieniła recepturę. W jej nowej odsłonie nie znajduje się już glutaminian sodu, barwniki oraz ulepszacze.  Zamiast tego wzbogacono skład o zioła i przyprawy, takie jak m.in.: papryka, czosnek, curry, kurkuma, kozieradka, cynamon, gałka muszkatołowa. Przyprawę można wykorzystać, nacierając nią mięso lub przygotowując marynatę, co ma umożliwić szybko i wygodnie przygotować smaczny posiłek.  Zmiany objęły nie tylko przyprawę do kurczaka.

Zmianie uległy również receptury kilku innych przypraw marki Knorr, co sygnalizują odświeżone opakowania. Już teraz sięgać możemy po udoskonalone: Przyprawę do grilla Knorr, Przyprawę do gyrosa i kebaba Knorr oraz Przyprawy szlachetne Knorr – do wieprzowiny oraz kurczaka.