Joanna i sztuki walki… także na smaki!

Producenci

Joanna i sztuki walki… także na smaki!

Jest jedną z tych inspirujących, silnych kobiet, które wzniosły swoją pasję na poziom mistrzowski. A przy tym to wesoła i przesympatyczna osoba, z którą można konie kraść i która na dodatek lubi porządzić w kuchni! W kolejnym odcinku cyklu “Almette. Kobiety z pasją”, ambasador marki David Gaboriaud trenował i gotował ze znaną i lubianą na całym świecie mistrzynią mieszanych sztuk walki – Joanną Jędrzejczyk.

Szukając odpowiedzi na pytanie o to, jak to jest być prawdziwą mistrzynią świata, najlepszą z najlepszych w swojej dziedzinie, David Gaboriaud mógł udać się tylko do niej. Jest przecież jedyną kobietą na świecie, która 5-krotnie obroniła pas mistrzowski w mieszanych sztukach walki, a liczba wywalczonych przez nią mistrzostw świata, Europy i Polski przyprawia o zawrót głowy – jak po dobrym sierpowym. Joanna Jędrzejczyk, zawodniczka MMA, muay thai, kickboxingu i boksu na szczęście oszczędziła Davida na ringu i opowiedziała o tym, jak dojść na sportowy szczyt.

Patrząc na Joannę, drobną, energiczną i zawsze uśmiechniętą kobietę, która od lat angażuje się w akcje charytatywne, w pierwszej chwili trudno uwierzyć, że przez lata dominowała na ringu. Ale Asia jest wesoła i łagodna… do czasu. Ukryta w niej fighterka sprawiła, że swoją moc zamieniła w pasję. Podczas rozmowy opowiedziała Davidowi o swoich pasjach, fascynacjach, treningach i przekraczaniu limitów. I dlaczego woli Almette Chrzanowy od Jogurtowego!

Po emocjonujących chwilach na ringu, gdzie oczywiście rządziła Joanna, David postanowił znokautować ją… smakami. O wsparcie poprosił inną fighterkę i kobietę z pasją, Martę Kruk (Hennig). Marta jest trenerką, instruktorką fitness i prowadzi bardzo popularnego bloga „Codziennie fit”. Panie stworzyły świetny team, a wspólne gotowanie poszło całej trójce po mistrzowsku. Przygotowali dania lekkie, pożywne i idealne przed treningiem: wysokobiałkowy dip z białej fasoli Jaś z salsą ziołową i skórką z cytryny, podany z surowymi warzywami i z Almette z chrzanem, bezglutenowe spaghetti z pesto z jarmużu i bazylii, z dukkah i Almette jogurtowym oraz obłędne tacosy kukurydziane z krewetkami, awokado, salsą pomidorową, chilli, ziołami i również Almette jogurtowym.