IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności

Aktualności

IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności

Dnia 11 października w Centrum Konferencyjnym „Polin” w Warszawie miała miejsce IV edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, zatytułowana „Jakość i bezpieczeństwo żywności oraz wykorzystanie innowacyjnych rozwiązań źródłem sukcesu w biznesie.”

Myślą przewodnią Kongresu było podkreślenie i zarazem skierowanie debaty ku dwóm osiom tematycznym: ku globalizacji oraz ku multikryterialności podejścia do bezpieczeństwa żywności. Stąd wśród referentów i dyskutantów znaleźć można było osoby z całego świata. Reprezentujące nie tylko wielorakie branże składające się na systemy rynkowe i łańcuchy dostaw, ale i ekspertów i akademików reprezentujących wiedzę kilkudziesięciu specjalności naukowych.

Kongres został zorganizowany w sposób umożliwiający dialog słuchaczy z referentami i panelistami. Odbywając się w salach, wydzielonych wedle cech merytorycznych wykładu lub debaty, stworzył możliwość zadania pytań, dyskusji, weryfikacji wnoszonych poglądów. Sprzyjały temu wygodne kuluary i wystarczające do podjęcia rozmów stosunkowo długie przerwy w obradach. Stąd problem praktyczny mógł znaleźć opinię nie tylko technologiczna, ale i organizacyjną, handlową, finansową, czy rynkową.

Kongres zawdzięcza swoisty akademicki szlif zaangażowaniu się SGGW oraz skuteczną promocję i zainteresowanie mediów i instytucji publicznych promocyjnemu wysiłkowi Biura Promocji Jakości.