Hochland Polska promuje polskie mleko

Aktualności

Hochland Polska promuje polskie mleko

Hochland Polska, jeden z czołowych producentów sera, członek Polskiej Izby Mleka, od lat promuje polskie mleko i produkty nabiałowe. Najlepszą wizytówką tej aktywności są produkty firmy Hochland Polska – z mleka pochodzącego od lokalnych dostawców.

Hochland Polska jest członkiem Polskiej Izby Mleka, największej polskiej organizacji mleczarskiej, działającej już od 9 lat. Izba, jako strategiczny partner instytucji w kraju i Unii Europejskiej, ma realny wpływ na kształtowanie polskiego rynku przetwórstwa mlecznego. Polska Izba Mleka promuje wyłącznie produkty najwyższej jakości, spełniające restrykcyjne normy, które polskim produktom nabiałowym gwarantują europejską renomę i prestiż.

Przedsiębiorstwo produkuje swoje wyroby w Kaźmierzu pod Poznaniem i w Węgrowie. Skupuje do nich mleko od ponad 600 gospodarstw, które podlegają restrykcyjnym procedurom stosowanym dla uzyskania produktu najwyższej jakości. W tych gospodarstwach krowy mogą być karmione wyłącznie paszą pozbawioną GMO, czyli organizmów modyfikowanych genetycznie. Co więcej, szczegółowe wymagania obejmują także utrzymanie dobrostanu zwierząt, dbałość o ekologię i środowisko naturalne, a także ochronę żywności.

– Wprowadzone normy i procedury to najwyższy standard, który zgodny jest z filozofią firmy Hochland Polska. Doskonały surowiec, jakim jest polskie, naturalne mleko, to najlepsza baza do stworzenia wyśmienitych serów i produktów nabiałowych. Jakość mleka od naszych dostawców jest wyczuwalna, dlatego konsumenci tak cenią produkty Hochland – twierdzi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.