Carrefour testuje w sklepach franczyzowych automaty vendingowe

Detal/Hurt

Carrefour testuje w sklepach franczyzowych automaty vendingowe

Carrefour Polska kontynuuje dynamiczne inwestycje w innowacje handlowe mające na celu podniesienie komfortu i bezpieczeństwa klientów swoich sklepów convenience. Do nowatorskich rozwiązań dołączył niedawno koncept Food Point –automatów do sprzedaży podgrzewanych dań gotowych, do konsumpcji na miejscu lub na wynos. Rozwiązanie testowane jest już w wybranych sklepach franczyzowych Carrefour Express Convenience w Warszawie.

W dzisiejszych czasach Polacy coraz bardziej cenią sobie jakość produktów oraz sprawną i szybką obsługę. Dodatkowo, w czasie pandemii Covid-19, dużą wagę przywiązują również do bezpieczeństwa i higieny podczas zakupów. Odpowiadając na ich potrzeby, Carrefour Polska nawiązał współpracę z firmą Food Point. W ośmiu warszawskich sklepach Carrefour Express Convenience stanęły nowoczesne automaty gastronomiczne, w których można kupić gotowe dania do podgrzania i konsumpcji na miejscu lub na wynos.

– Nawiązanie współpracy z firmą Food Point i wprowadzenie automatów gastronomicznych to kolejna innowacja, jaką wprowadzamy do sklepów franczyzowych Carrefour. Nasze dotychczasowe udogodnienia, takie jak kasy samoobsługowe, Scan&Go czy click&collect spotkały się z dużym zainteresowaniem ze strony klientów i zostały docenione przez naszych partnerów we franczyzie – mówi Michał Florkiewicz, dyrektor sklepów convenience Carrefour Polska. – Sklepy franczyzowe Carrefour Polska to rozpoznawalna marka i chcemy, aby proponowane przez nas innowacyjne usługi były zawsze dopasowane do lokalizacji i potrzeb konsumentów oraz budowały przewagę konkurencyjną naszej marki na rynku. – dodaje Florkiewicz.

Innowacyjność nowego rozwiązania pozwoliła na całkowite wykluczenie bezpośredniego kontaktu człowieka z żywnością, zaczynając od produkcji dania w porcjowanej formie, podgrzania go na parze, a na sprzedaży produktu przez automat klientowi kończąc. W ofercie znalazły się przede wszystkim tradycyjne, domowe posiłki. Są wśród nich klasyczne potrawy kuchni polskiej, takie jak bigos, gulasz czy fasolka po bretońsku, a wkrótce pojawią się dania z innych stron świata oraz dania sezonowe.

Posiłki przygotowywane są w oparciu o naturalne składniki, bez użycia konserwantów i innych sztucznych dodatków. Porcje obiadowe przechowywane są w kontrolowanych warunkach chłodniczych, a po zakupie szybko podgrzewane – wystarczy zaledwie 60 sekund, aby cieszyć się gotowym posiłkiem.  Wygodne opakowanie pozwala z łatwością zjeść pyszny obiad na miejscu lub zabrać go ze sobą w podróż – wszystkie niezbędne dodatki i akcesoria znajdują się wewnątrz opakowania.

Test usługi Food Point odbywa się w 8 sklepach w Warszawie.