Zakłady Tłuszczowe Bielmar wprowadzają na rynek nowe Marynaty na bazie oleju rzepakowego w jednoporcjowych saszetkach. Asortyment obejmuje marynaty do mięsa i innych potraw w czterech smakach: łagodnym, ostrym, tradycyjnym i orientalnym. To produkty z wysokim potencjałem sprzedażowym, których konsument będzie poszukiwał nie tylko w sezonie grillowym, lecz przez cały rok.
Cztery kompozycje warzyw, ziół i przypraw, dla których bazą jest olej rzepakowy, pozwolą nadać smak i aromat 70 dag porcji mięsa lub innych produktów, przeznaczonych do grillowania na ruszcie, pieczenia w piekarniku lub smażenia.
Marynata łagodna (50 g) to kompozycja cebuli, czosnku, pietruszki i koperku zatopionych w oleju rzepakowym wysokiej jakości. Polecana jako zaprawa, na przykład, do potraw z drobiu – filetów z kurczaka i indyka.
Marynata ostra (50 g) wyraźny, pikantny smak zawdzięcza odpowiednim proporcjom papryki, czarnego pieprzu i czosnku oraz domieszce cebuli. Olejowa baza pozwala zachować pełnię wszystkich aromatów.
Marynata tradycyjna (50 g) zapewni kruchość i soczystość marynowanemu mięsu. Czosnek, kmin oraz odrobina papryki nadadzą potrawie smak charakterystyczny dla kuchni polskiej.
Marynata orientalna (50 g) nada mięsu nutę kuchni azjatyckiej. Aromaty kolendry, kurkumy, cynamonu w połączeniu z odrobiną mięty i cytryny, dzięki olejowej bazie, zyskują wyrazistość i głębię.