Grillowanie

Przyprawy do grilla KAMIS to gwarancja udanej biesiady, dlatego nie może zabraknąć ich w żadnym sklepie. Wchodzimy właśnie w najważniejszy sezon dla tego segmentu przypraw.

Przed nami sezon  grillowy. Ale zanim ruszty rozpalą się do czerwoności, konsumenci ruszą do sklepów. Nie wyobrażają sobie grilla bez mięsa, któremu smaku dodają musztardy i … sosy majonezowe. Firma Mosso Kewpie Poland przygotowała akcję, której hasło przewodnie brzmi „Brakujący element grilla”.

Polacy pokochali grillowanie. Wystarczy, że zrobi się nieco cieplej, abyśmy nabrali chęci na aromatyczne mięso, warzywa lub grzanki przypieczone na ruszcie, które najlepiej smakują z sałatkami i pysznymi sosami. Dania na grilla przyrządza się łatwo i szybko, zwłaszcza jeśli sięgniemy po gotowe kompozycje przyprawowe. Znajdziemy je w odświeżonej ofercie marki Galeo, która na wiosenne i letnie biesiadowanie poleca grill klasyczny, grill ognisty, przyprawę do szaszłyków oraz sosu tzatziki.

Liczba słonecznych dni zdecydowanie wzrasta, a to oznacza jedno… nadchodzi sezon spędzania czasu w plenerze i grillowania. To bez wątpienia ulubiony sezon Polaków. Polacy grillują średnio dwa razy w miesiącu – nie tylko w przydomowych ogródkach, ale również w parkach, na skwerach czy plażach miejskich. 

X

Przeczytaj również