Jesteś tutaj

Jantoń modernizuje zakład produkcyjny i zwiększa moce

Firma Jantoń właśnie uruchomiła najnowocześniejszą technologicznie linię do produkcji win wysokogatunkowych. To kolejny etap modernizacji zakładu w Dobroniu, mający na celu podwojenie mocy przerobowych w kluczowych dla spółki kategoriach.

Firma Jatnoń stale inwestuje w modernizację fabryki w Dobroniu, aby podnosić wydajność zakładu. Wraz z rozwojem portfolio win musujących firmy Jantoń, powstała potrzeba zwiększenia mocy przerobowych fabryki w kluczowych kategoriach asortymentowych.

– Inwestycja w nową linię technologiczną była naturalną decyzją związaną z rozwojem spółki i planami dalszej ekspansji. Pozwala nam ona na znaczące zwiększenie mocy produkcyjnych, szczególnie w segmencie win musujących, rozlewu win gronowych oraz realizacji zamówień eksportowych – mówi Jakub Nowak, prezes firmy Jantoń S.A. Sp.K. – Teraz będziemy mogli jeszcze lepiej odpowiadać na potrzeby rynku, a tym samym skuteczniej na nim konkurować. Nowa linia produkcyjna pozwoli nam bowiem na przyspieszenie realizacji zamówień, a jednocześnie znacząco zwiększy nasz potencjał w eksporcie, gdzie mamy wiele produktów personalizowanych na poszczególne rynki.

Nowa linia produkcyjna to maszyna najnowszej generacji do produkcji wysokogatunkowych win, która daje firmie dużo większą elastyczność w realizacji zamówień. Dzięki możliwości szybkiego przezbrojenia, a także wyposażeniu w wiele formatów uniwersalnych, linia ta pozwala na szybkie rotowanie asortymentem.

– W najbliższym czasie planujemy dalsze inwestycje, zarówno w obszarze zakładu produkcyjnego (m.in. modernizację istniejących linii poprzez zakup nowoczesnych urządzeń i technologii produkcyjnych), jak i w obszarze Centrum Logistycznego, które zamierzamy rozbudować i wyposażyć w nowoczesny system magazynowania produktów – podkreśla Aneta Trojak, Dyrektor Zarządzający Zakładem Produkcyjnym w Dobroniu, członek zarządu firmy Jantoń.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Bogactwo lokalnych produktów dostępnych niemal na wyciągnięcie ręki, to nasz narodowy skarb. Mieszkańcy Europy stopniowo odkrywają nasze regionalne i narodowe specjały takie jak: oscypek, ser koryciński,  czy olej rydzowy. Czy my sami wiemy, czym właściwie charakteryzują się te przysmaki? Do tej szczególnej  grupy produktów należy także wódka „Pan Tadeusz”, która stosuje chronione oznaczenie geograficzne „Polska Wódka/Polish Vodka” a jej produkcja jest w 100% zgodna z definicją polskiej wódki.

 

Zmiany klimatu są w tej chwili jednym z największych zagrożeń i wyzwaniem, z którym zmaga się społeczeństwo. Dla każdego, kto kojarzy firmę Tchibo przede wszystkim z kawą zaskoczeniem będzie fakt, że jest ona trzecim na świecie producentem bawełny ekologicznej, której uprawa spełnia restrykcyjne zasady rolnictwa ekologicznego.

X

Przeczytaj również