Jesteś tutaj

Jantoń modernizuje zakład produkcyjny i zwiększa moce

Firma Jantoń właśnie uruchomiła najnowocześniejszą technologicznie linię do produkcji win wysokogatunkowych. To kolejny etap modernizacji zakładu w Dobroniu, mający na celu podwojenie mocy przerobowych w kluczowych dla spółki kategoriach.

Firma Jatnoń stale inwestuje w modernizację fabryki w Dobroniu, aby podnosić wydajność zakładu. Wraz z rozwojem portfolio win musujących firmy Jantoń, powstała potrzeba zwiększenia mocy przerobowych fabryki w kluczowych kategoriach asortymentowych.

– Inwestycja w nową linię technologiczną była naturalną decyzją związaną z rozwojem spółki i planami dalszej ekspansji. Pozwala nam ona na znaczące zwiększenie mocy produkcyjnych, szczególnie w segmencie win musujących, rozlewu win gronowych oraz realizacji zamówień eksportowych – mówi Jakub Nowak, prezes firmy Jantoń S.A. Sp.K. – Teraz będziemy mogli jeszcze lepiej odpowiadać na potrzeby rynku, a tym samym skuteczniej na nim konkurować. Nowa linia produkcyjna pozwoli nam bowiem na przyspieszenie realizacji zamówień, a jednocześnie znacząco zwiększy nasz potencjał w eksporcie, gdzie mamy wiele produktów personalizowanych na poszczególne rynki.

Nowa linia produkcyjna to maszyna najnowszej generacji do produkcji wysokogatunkowych win, która daje firmie dużo większą elastyczność w realizacji zamówień. Dzięki możliwości szybkiego przezbrojenia, a także wyposażeniu w wiele formatów uniwersalnych, linia ta pozwala na szybkie rotowanie asortymentem.

– W najbliższym czasie planujemy dalsze inwestycje, zarówno w obszarze zakładu produkcyjnego (m.in. modernizację istniejących linii poprzez zakup nowoczesnych urządzeń i technologii produkcyjnych), jak i w obszarze Centrum Logistycznego, które zamierzamy rozbudować i wyposażyć w nowoczesny system magazynowania produktów – podkreśla Aneta Trojak, Dyrektor Zarządzający Zakładem Produkcyjnym w Dobroniu, członek zarządu firmy Jantoń.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Data wydarzenia: 
2014-01-08

Pod koniec grudnia 2013 roku wystartowała sprzedaż makaronów Malma w nowej odsłonie. Już wkrótce pojawią się one na półkach sklepowych. Zmianie uległy opakowania, a w ofercie pojawiły się topowe kształty. Do ich produkcji wykorzystuje się jedną z najlepszych pszenic na świecie - 100% Amber Durum. Makarony Malma idealnie nadają się do typowych włoskich dań. Kierowane są do konsumentów, dla których gotowanie jest wielką przyjemnością, dlatego często eksperymentują i szukają ciekawych inspiracji na dania oraz poszukują oryginalnych składników z najwyższej półki.  

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” nie pozwala o sobie zapomnieć. Zgodnie z tradycją, w okresie poprzedzającym Wielkanoc, producent Majonezu Kieleckiego pojawi się w mediach z wielokanałową kampanią reklamową.

X