Jesteś tutaj

Almette - 100 % naturalnych składników, 100% przyjemności

Trwa kampania w telewizji oraz internecie, która dotyczy komunikacji naturalności puszystych serków twarogowych Almette. Dodatkowo na opakowaniach Almette wprowadzono specjalne oznakowanie, informujące o tym, że serki Almette powstały z polskiego mleka pochodzącego od krów karmionych paszami bez genetycznie zmodyfikowanych organizmów.

Serki Almette produkowane są bez zagęstników, bez barwników, bez konserwantów. Wyjątkową, puszystą konsystencję Almette kochają miliony smakoszy. Spośród ponad 1,5 mln gospodarstw rolnych wyselekcjonowano tylko 650 najlepszych, z którymi nawiązano ścisłą długofalową współpracę.

– Naszych dostawców znamy z imienia i nazwiska, wiemy, czym karmią swoje krowy, a ich gospodarstwa odwiedzamy i audytujemy regularnie, aby mieć pewność, że nasze serki powstają z najwyższej jakości mleka. W produkcji nie dopuszczamy GMO, prowadzimy również monitoring mleka przyjmowanego przez nasze fabryki pod kątem obecności antybiotyków. Zachowanie najwyższych standardów naszych produktów to dla nas podstawa – powiedział Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Za nami trzecia edycja loterii Dom od Almette. Nagrodę główną, czyli w pełni wyposażony, drewniany dom u podnóża Tatr, wygrał pan Arek z Piekar Śląskich. Tuż przed Świętami odbyło się uroczyste wręczenie kluczy do domku, podczas którego nie zabrakło wzruszeń oraz ogromnej radości zwycięzcy i organizatorów.

Kilka tysięcy osób przyszło 9 września na Rynek Mariacki w Węgrowie by wziąć udział w Mazowieckim Święcie Chleba i Sera. Tegoroczna edycja była szczególnie udana. Oprócz licznych stoisk z regionalnymi potrawami i rękodziełem, swoje stoiska miały także okoliczne mleczarnie. Firma Hochland Polska była współorganizatorem imprezy i promowała sery dostępne w swojej ofercie. Hochland zorganizował także losowanie, w którym można było wygrać lot balonem Almette.

X

Przeczytaj również