Wraz z początkiem roku wzrosło zainteresowanie Systemem QAFP i kolejny zakład uzyskał certyfikat. Jednym z uczestników Systemu został Zakład Mięsny Henryka Stokłosy w Śmiłowie, który otrzymał certyfikat w zakresie zeszytu branżowego „Wędliny”.
Zakłady Mięsne w Śmiłowie produkują wyroby najwyższej jakości, uwzględniając upodobania, a także preferencje konsumentów. Siła tych wyrobów tkwi w wysokiej jakości surowca, doskonałych przepisach i naturalnych przyprawach, co odzwierciedla hasło firmy „Wybierz to, co najlepsze”. Wysoką jakość produktów i usług potwierdzają liczne nagrody m.in.: Dobre bo Polskie, tytuł EU Standard 2008 i wyróżnienia regionalne.
Do Systemu QAFP zostały wprowadzone 3 produkty: Kiełbasa myśliwska podsuszana, Kiełbasa krakowska podsuszana i Kiełbasa jałowcowa pikantna. Produkty QAFP będą dostępne we wszystkich sklepach firmowych na terenie całej Polski.