Żabka poszerza kategorię ze zdrową żywnością

Aktualności

Żabka poszerza kategorię ze zdrową żywnością

19 października 2017

Firma Żabka Polska poszerza swoją ofertę o soki utrwalane metodą ciśnieniową. Tłoczone na zimno, a następnie poddawane działaniu wysokiego ciśnienia, zachowują wartości odżywcze surowych owoców i warzyw.

Ciśnieniowanie to innowacyjna, nietermiczna metoda utrwalania soków tłoczonych na zimno. Zamiast pasteryzacji, produkt poddawany jest działaniu wysokiego ciśnienia. Proces ten w sposób minimalny wpływa na substancje odżywcze, a także barwę, smak i zapach. Dzięki temu powstały produkt zachowuje właściwości surowych owoców i warzyw.

– Dbamy o to, by oferta sklepów Żabka odpowiadała na potrzeby konsumentów, którzy troszcząc się o swoje zdrowie, zwracają szczególną uwagę na skład produktów. Dlatego jako pierwsza sieć w Polsce, wprowadziliśmy do sprzedaży soki ciśnieniowane. Dzięki tej innowacyjnej metodzie wytwarzania produkty zachowują wszystkie walory naturalnych soków owocowych i warzywnych – powiedziała Żaneta Jajor, Kupiec Kategorii Produktowej w Żabka Polska SA.

W asortymencie sklepów sieci dostępne są soki od dwóch dostawców. Polska firma Tłocznia Zdrowia dostarcza owocowo-warzywne soki ciśnieniowane o pojemności 200 ml, natomiast holenderski producent Fruity Line – ciśnieniowane smoothie o pojemności 250 ml.