Biedronka odświeżyła szatę graficzną typowych świątecznych artykułów oraz wprowadziła do oferty wiele nowości. Wiosenne, radosne opakowania z elementami kwiatów i zwierząt zyskały m.in. biała kiełbasa, chrzan, czy słodycze. Wśród dostępnych na wyłączność produktów znalazły się np. pierś z gęsi wolno gotowana, sernik wielkanocny czy ekspres Italico Aurora Nuovo. Świąteczny asortyment zaprezentowano w dedykowanych folderach: „Przygotuj się na Wielkanoc!” od 29 lutego, „Nadchodzi Wielkanoc” od 7 marca i „Wielkanocne przepisy naszych Mam” od 14 marca.
Obok świeżych ryb i mięsa dostępnych w stałym asortymencie sieci, Biedronka przygotowała także specjalną ofertę produktów na święta. Znalazły się w niej np. tusza śledzia, filet z tołpygi ze skórą, filet z suma bez skóry, filet z łososia atlantyckiego i patroszony labraks (okoń morski). Na amatorów potraw mięsnych czeka m.in. necówka – pieczeń z polędwiczką wieprzową, gotowe do pieczenia: schab ze śliwką, karkówka i szynka wieprzowa, a także świeża kaczka, perliczka i królik oraz mrożona pierś z gęsi owsianej. Szczególnie polecana jest pierś z gęsi wolno gotowana, która dzięki specjalnemu przygotowaniu staje się soczysta, delikatna i aromatyczna. Wśród oferowanych wędlin są natomiast m.in. kiełbasa biała surowa i parzona, kiełbasa biała cienka, boczek rolowany czy szynka świąteczna. Dodatkiem do nich mogą być chrzan ostry ze śmietanką, sos tatarski lub majonez w różnych wariantach smakowych.
W folderze „Wielkanocne przepisy naszych Mam”, oprócz prezentacji produktów znalazły się także sprawdzone receptury na świąteczne dania, autorstwa Jakuba Kuronia oraz laureatów konkursu zorganizowanego przez Biedronkę. Proponowane są m.in. przepisy na polędwiczki wieprzowe w sosie z żurawiną, soczystą karkówkę duszoną w miodzie, królika w sosie śmietanowo – musztardowym czy kaczkę po radomsku.