Jak co miesiąc Blue City organizuje Jarmark Produktów Regionalnych. Nową atrakcją kiermaszu będą pokazy kulinarne. W marcu przy dźwiękach czardasza klienci poznają kuchnię węgierską.
Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City to okazja do spróbowania i zakupienia oferowanych przez wystawców produktów, ale także możliwość zdobycia informacji o ich pochodzeniu i sposobie ich wytwarzania.
Podczas kiermaszu, który odbędzie się 13-16 marca (środa-sobota) na stoiskach znajdzie się miody z gospodarstw pasiecznych, produkowane tradycyjną metodą wędliny, wędzone ryby i pasztety rybne, wyroby z gęsi, pieczywo na zakwasie i wiele innych, naturalnych przysmaków. Będzie można zaopatrzyć się w sery z Podlasia i Tatr, a także poznać takie regionalne potrawy jak piróg biłgorajski czy kartacze. Dla tych, którzy tęsknią za prawdziwym domowym jedzeniem, jarmark będzie okazją do kupienia bigosu pierogów i naleśników.
Każdego dnia marcowego jarmarku od 11 do 20 odbywać się będą pokazy kulinarne kuchni węgierskiej, które poprowadzą jej znawcy – Joanna Wojtowicz-Kovacs i Istvan Kovacs, właściciele bistro i sklepu ze specjałami z Węgier. Opowiedzą o kuchni węgierskiej, przyprawach i pokażą jak przyrządzić prawdziwy gulasz, leczo i langosz,
W piątek i w sobotę 15 i 16 marca w godzinach 16-20 pokazom towarzyszyć będzie występ Kapeli Węgierskiej Czardasz.