Firma Temar jako czołowy dystrybutor światowych marek chcąc sprostać oczekiwaniom świadomych konsumentów rozpoczęła produkcję wyrobów organicznych.
Sery żółte w plastrach pod brandem Klarma to przede wszystkim naturalne składniki pochodzące z ekologicznych gospodarstw, opatrzone certyfikatem BIO. Brak konserwantów, polepszaczy smaku, chemicznych barwników i innych elementów, sztucznie podnoszących wartość produktu – gwarantuje producent.
Wzrost popularności żywności naturalnej i pochodzącej z certyfikowanych gospodarstw wynikający w głównej mierze z coraz dynamicznie rosnącej świadomości ekologicznej i zdrowotnej konsumenta. Kategoria rozwija się lepiej niż produkty konwencjonalne, dlatego należy podążać za trendem i dopasowywać strategię firmy. – Zadbaliśmy o nową linię bio z gwarancją najlepszej jakości. Klarma to produkt ekologiczny, pochodzący z gospodarstw rolniczych spełniających ścisłe normy nakładane przez Unię Europejską. Zdecydowaliśmy się na współpracę z małą mleczarnią, wspierając tym samym ekologiczne rolnictwo. Nie będzie to jednak jedyna linia z portfolio nowych produktów w tym roku – podkreśla Aleksandra Makowska Marketing Manager w firmie Temar