Rynkowe nowości, przegląd trendów w branży gastronomicznej i obecność srebrnych medalistów Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie ’2016 – tak zapowiadają się Targi Spożywczo-Gastronomiczne FOODEXPO, które odbędą się w dniach 7-9 czerwca w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBEREXPO w Gdańsku.
FOODEXPO to największe targi spożywczo-gastronomiczne w Polsce północnej. Tu prezentowane są nowe produkty i technologie dla sektora HoReCa, tu przedstawiane są gastronomiczne trendy, a także rozwiązania i pomysły dla smart biznesu: restauracji, piekarni, kawiarni i firm z branży przetwórstwa spożywczego. Najlepsze prezentowane na targach wyroby i najbardziej innowacyjne rozwiązania nagradzane są Nagrodą Grand Prix Mercurius Gedanensis.
FOODEXPO to również znakomita okazja do branżowych spotkań i nawiązywania kontaktów z producentami i dostawcami produktów, sprzętu i wyposażenia dla biznesu gastronomicznego. Targowa oferta skierowana jest przede wszystkim do profesjonalistów: właścicieli i menedżerów obiektów gastronomicznych, firm cateringowych, piekarni, cukierni, lodziarni, sklepów i hurtowni spożywczych, sieci supermarketów i dyskontów oraz szefów kuchni, dietetyków i technologów żywienia. W programie imprezy zaplanowane są merytoryczne seminaria, kreatywne szkolenia, emocjonujące konkursy kulinarne, widowiskowe degustacje i pokazy.
więcej informacji, rejestracja online zwiedzających i wystawców:
www.food-expo.pl, www.polfishtargi.pl
termin: 7-8 czerwca, godz. 10.00-18.00 | 9 czerwca, godz. 10.00-16.00
miejsce: AMBEREXPO Centrum Wystawienniczo-Kongresowe, ul. Żaglowa 11, Gdańsk
organizator: Międzynarodowe Targi Gdańskie SA
manager projektu: Beata Wójcikiewicz | beata.wojcikiewicz@mtgsa.com.pl | t. 58 55 49 133