Zainteresowanie spożyciem ryb wciąż rośnie, dlatego E.Leclerc w Katowicach oferuje swoim klientom świeże i jeszcze ciepłe wędzone ryby przygotowane we własnej niedawno otwartej wędzarni.
Od ponad roku klienci hipermarketu mogą zaopatrzyć się w pachnące i jeszcze ciepłe wędzone dorsze, makrele, nototenie, piklingi oraz pstrągi. Wędzarnia w E.Leclerc pracuje codziennie, od poniedziałku do piątku, co daje pewność klientom, że każdego dnia mogą nabyć produkt najwyższej jakości i świeżości.
Odpowiednio dobrana dieta, bogata w niezbędne dla organizmu składniki przynosi długofalowe korzyści. Powinna być właściwie zbilansowana i wzbogacona w mikroelementy, białka i tłuszcze. Warto, aby znalazły się w niej ryby. Niezależnie, świeże, mrożone czy wędzone ryby zawierają w sobie tłuszcze o wiele bardziej wartościowe od tych zawartych w mięsie zwierzęcym. Zamiast łoju bogatego w nasycone kwasy tłuszczowe, zjadając rybę otrzymujemy szczególny rodzaj tłuszczu będący cennym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy D, a warto pamiętać, że jesteśmy stale narażeni na niedobór tych składników. Dlatego, powinno się spożywać ryby przynajmniej kilka razy w miesiącu.
Uruchomienie wędzarni ryb w E.Leclerc w Katowicach jest unikatowym projektem. Przeszklona konstrukcja wędzarni umożliwia obserwowanie i śledzenia całego procesu wędzenia, w którym wykorzystano tradycyjne receptury. Ryby wędzone są na naturalnym dymie z drewna olchowego, bez żadnych dodatków, co daje intensywny zapach i aromat. Pogodzono tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne.
Nasi klienci, to osoby poszukujące wysokogatunkowego, urozmaiconego asortymentu. Cieszymy się, że mając tak wysoko postawioną poprzeczkę, udaje nam się zaspakajać ich oczekiwania. Jestem przekonana, że ryby przygotowane w naszej wędzarni dołączą do grupy najbardziej pożądanych produktów w naszym sklepie – komentuje Anna Piekara, dyrektor E.Leclerc w Katowicach.