Sposób na wyborne przetwory z Octem spirytusowym WSP „Społem”

Kampanie

Sposób na wyborne przetwory z Octem spirytusowym WSP „Społem”

25 czerwca 2014

Ogórki, grzyby oraz papryka w zalewie octowej mają wielu wielbicieli. Właśnie nadszedł czas, na przygotowanie domowych przetworów. Niewątpliwie do tego celu przyda się ocet spirytusowy 10% oraz octy spirytusowe 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym i estragonowym produkowane przez WSP „Społem”.

Marynowanie produktów to jeden z najstarszych, a zarazem najskuteczniejszych sposobów na długie i bezpieczne dla zdrowia przechowywanie żywności. Przygotowywanie przetworów za pomocą tej techniki nie jest trudne, a z rezultatów można się cieszyć przez cały rok. Najczęściej marynuje się warzywa i owoce. Niekiedy bardziej doświadczeni marynują również mięso i ryby.

Niezastąpionym składnikiem, który zachowa przetwory w należytej świeżości jest ocet. Odpowiednio przygotowana zalewa ochroni przed zepsuciem nawet najdelikatniejsze warzywa czy też owoce. WSP „Społem” w tym sezonie poleca, wykorzystanie do domowych przetworów dziesięcioprocentowego octu spirytusowego. Dzięki składnikom najwyższej jakości i niezmiennej od lat metodzie wytwarzania produkt naturalnie zakonserwuje sezonowe specjały.

Obok tradycyjnej wersji octu spirytusowego 10% w ofercie firmy znajdują się także octy spirytusowe 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym oraz estragonowym. Przetwory przygotowywane z ich dodatkiem będą stanowiły wyjątkowy i aromatyczny element posiłku.

Co ważne, kielecka Spółdzielnia od 1932 roku specjalizuje się w produkcji octów spirytusowych. Dzięki długoletniemu doświadczeniu oraz przywiązaniu do tradycji wyroby te są cenione przez konsumentów.