Rozmowa z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Manager, Hochland Polska. W wywiadzie poruszamy m.in. temat dbałości o jakość i bezpieczeństwo produktów.
Skąd pomysł na to, aby w najnowszej kampanii serków Almette wystąpiła Cleo?
Cleo to jedna z najpopularniejszych polskich piosenkarek i celebrytek. Jej delikatny urok idzie w parze z mocnym głosem, czyniąc z niej gwiazdę sceny muzycznej, której piosenki nucą miliony Polaków. Jako że image Cleo można określić jako „neo-folk”, a nowe serki wiejskie Almette to propozycja klasyczna, ale w unikalnym wydaniu, udział Cleo w kampanii to wybór doskonale uzasadniony. Cleo, w rytm swojego przeboju „Za krokiem krok”, w spotach reklamowych nuci motyw kampanii – „Przyjemność mi chodzi po głowie”.
Domeną Hochland Polska jest najwyższa jakość we wszystkich aspektach pracy. Jak udaje Wam się zachować najlepszą jakość produktów?
Naszym priorytetem jest dbałość o jakość i bezpieczeństwo naszych produktów. Przestrzegamy najwyższych standardów jakości i higieny produkcji, tak by produkty, które dostarczamy do naszych klientów i konsumentów w 100% spełniały ich oczekiwania. Oferujemy gamę różnorodnych smaków, z których każdy doskonale sprawdzi się w kuchni i wzbogaci codzienne posiłki. Posiadamy w ofercie pyszne sery żółte, kremowe topione, pleśniowe Valbon, sałatkowe, kremowe Kanapkowe, puszyste serki kremowe Almette i serki wiejskie Almette. Wybierając nasze sery konsument ma pewność, że zawsze są pełne pysznego smaku i na pewno spełnią oczekiwania wielbicieli serowych przysmaków. Domeną naszej firmy jest najwyższa jakość we wszystkich aspektach pracy.
Na co według Państwa stawiają Polscy konsumenci?
Sery to ważna pozycja w grupie produktów spożywczych, które powinny znajdować się w codziennej i urozmaiconej diecie. Konsumenci w Polsce poszukują produktów zdrowych, najwyższej jakości, praktycznie zapakowanych. Sery dostarczają do organizmu wysokowartościowe białko o wzorcowym składzie aminokwasów, wapń w ponad ośmiokrotnie większej ilości niż w mleku, fosfor, magnez, żelazo, potas, cynk, witaminę A, E i D, beta-karoten oraz witaminy z grupy B, w tym szczególnie witaminę B2. Skład ten ma bezpośredni wpływ na stan naszego organizmu. Wysoka zawartość białka, jako głównego materiału budulcowego, stymuluje wzrost i rozwój organizmu, w tym przede wszystkim mięśni i tkanki nerwowej. Białko wchodzi w skład wszystkich tkanek, enzymów, hormonów i przeciwciał, dlatego też jego odpowiedni poziom w diecie jest tak istotny. Wapń to niezbędny składnik dla naszych kości i zębów. Jedząc dużo serów chronimy organizm przed osteoporozą. Ponadto wapń jest niezbędny do prawidłowej pracy serca, regulując m.in. kurczliwość mięśni, krzepnięcie krwi oraz obniżając cieśninie krwi.