Specjał rozwija format detaliczny

Aktualności

Specjał rozwija format detaliczny

Zbliżające się święta Bożego Narodzenia powodują, że miesiące jesienne sprzyjają otwarciom nowych placówek Delikatesów Premium oraz Sezam, jak również remodellingom w formacie Nasz Sklep. W ostatnim kwartale odnotowano dużą dynamikę otwarć nowych sklepów. PSH Nasz Sklep obecnie liczy 3700 sklepów, natomiast łącznie Specjał Franczyza liczy już prawie 8 tys. sklepów franczyzowych.

W oddziale Tomaszów Lubelski, w miejscowości Ulhówek dokonano remodellingu Delikatesów Sezam. Po remoncie sklepu powiększona została zarówno sala sprzedaży, jak i stoisko mięsno-wędliniarskie. Zmianie uległ cały układ sali sprzedaży – wdrożone zostały również standardy dedykowane dla tego właśnie formatu. Natomiast kategorie produktowe zostały ułożone na półkach w oparciu o przygotowane wcześniej planogramy

W miejscowości Moniatycze miało miejsce otwarcie Delikatesów Premium. W tym sklepie również została powiększona sala sprzedaży, a obiekt przeszedł gruntowny remont zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz sklepu. Dzięki wprowadzeniu wyższych standardów wyposażenia oraz prawidłowej ekspozycji towaru sklep zmienił swój wizerunek. Wprowadzono np. nieznany dotychczas regał pod szyldem Strefa Wina.

Delikatesy Sezam uruchomiono także w miejscowości Zażółkiew koło Krasnegostawu. Budynek, w którym mieści się sklep jest po remoncie, obok znajduje się duży parking. To niewątpliwy plus ponieważ, sklep prowadzi sprzedaż hot-dogów oraz kawy z ekspresu.

Kolejne Delikatesy Sezam ruszyły w oddziale Rzeszów. Sklep jest zlokalizowany przy drodze Przeworsk- Sieniawa. Podobnie jak poprzednie placówki jest po remoncie. Odnowiona i dostosowana do wizualizacji formatu Sezam została elewacja budynku. W sklepie zostały wdrożone standardy sieci, a towar został ułożony z podziałem na grupy asortymentowe.

Także w miejscowości Lisie Jamy koło Lubaczowa otworzono kolejne Delikatesy Sezam. Sklep po remoncie jest nowocześnie wyposażony i bardzo dobrze zatowarowany. Dotyczy to zarówno stoisk świeżych, jak i pozostałego asortymentu.

Natomiast w Nowej Sarzynie otwarte zostały Delikatesy Sezam na dużym osiedlu mieszkaniowym. Sklep przeszedł remodelling pod kątem zmiany ustawienia na sali sprzedaży oraz wprowadzenia profesjonalnego stoiska mięsno-wędliniarskiego. Nowe ustawienie spowodowało, że sklep stał się bardziej przestronny, a towar, który został ułożony z podziałem na grupy asortymentowe, bardziej dostępny.

Warto również wspomnieć o remodellingu sklepów w Gminnej Spółdzielni w Nowotańcu w formacie Nasz Sklep. Sklepy w miejscowości Nowotaniec, Pobiedno oraz Nadolany przeszły remodelling związany z wdrożeniem nowego wyposażenia oraz nowym ustawieniem na sali sprzedaży, jak również prawidłowym ustawieniem towaru na półkach. Dzięki temu sklepy zyskały nowy, świeży wygląd, a klienci lepszy dostęp do asortymentu.

W oddziale Kraków uruchomiono 2 sklepy w formacie Premium. Każdy z nich przeszedł gruntowny remont połączony z wprowadzeniem nowego wyposażenia. Jako pierwszy otwarta została placówka „Perfekt” w Kazimierzy Wielkiej o powierzchni 170 mkw. W sklepie zostały wdrożone planogramy ułożenia asortymentu, rozbudowane zostało stoisko cukiernicze i piekarnicze, z uwagi na fakt posiadania przez klienta piekarni.

Kolejne otwarcie miało miejsce w Krakowie u pana Jana Sikory. W sklepie dominuje sprzedaż produktów świeżych: warzyw, owoców, mięsa, wędlin, których ekspozycja i wybór zasługują na szczególną uwagę.

W tyle nie pozostaje również oddział Wrocław. Otworzono Delikatesy Premium w Niwnicy. Jest to kolejny sklep franczyzobiorcy w tym formacie. Podobnie jak poprzednie przeszedł generalny remont. W sklepie zostały również wdrożone standardy wyposażenia charakterystyczne dla tego formatu.

W oddziale Gdańsk otwarcie sklepu miało miejsce w Inowrocławiu w formacie Delikatesy Sezam. Sklep został wyposażony według standardów obowiązujących w sieci z zastosowaniem prawidłowych zasad merchandisingu, gdzie wybór asortymentu w pełni dostosowany został do powierzchni placówki.