Sos Sezamowy firmy Roleski do dań na zimno i na ciepło

Nowości

Sos Sezamowy firmy Roleski do dań na zimno i na ciepło

29 listopada 2019

W baśniach tysiąca i jednej nocy, po wypowiedzeniu magicznej formuły „Sezamie, otwórz się” Ali Baba odkrył, że Sezam skrywa mnóstwo skarbów, które były w nim skrzętnie przechowywane. Równie wiele bogactw zawiera nowy Sos Sezamowy firmy Roleski – idealny dodatek do codziennych potraw o niecodziennym, niepowtarzalnym smaku.

Sos Sezamowy to nowość w polskich kuchniach. Szturmem zdobywa jednak zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne podniebienia. Jak mówią jego twórcy – przedstawiciele firmy Roleski: „Był hitem na długo wcześniej, zanim  trafił do sprzedaży, a naszym pracownikom dawaliśmy go na krechę, na kartki, na fajrant i na kanapkę.” Dostępny w ofercie firmy Roleski Sos Sezamowy to sposób na skomponowanie wyjątkowych smaków dań przygotowanych zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Naleśniki na słono, kurczak z warzywami, krewetki w tempurze a może sałatka z awokado? Wykorzystując – przy odrobinie wyobraźni – wyjątkowy, aromatyczny Sos Sezamowy firmy Roleski można przygotować posiłek w zupełnie nowej odsłonie. Nowy Sos Sezamowy został stworzony na bazie prażonego sezamu z myślą o miłośnikach dobrej kuchni, poszukujących coraz to nowszych doznań smakowych. Jest idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy w wyjątkowo szybki i prosty sposób chcą wprowadzić orientalną nutę do każdego dania. Jego wyrazisty, a jednocześnie delikatny smak doskonale współgra z mięsem, rybami i owocami morza, podkreślając nuty smakowe oraz czyniąc codzienne dania niecodziennymi. Sos znakomicie uzupełnia także potrawy kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, odpowiednio łącząc się z pieczonymi warzywami, falafelami czy wegańskimi burgerami. Na co dzień wzbogaca również smak prostszych posiłków jak kanapki, sałatki czy pieczony kurczak. Wśród przepisów wykorzystujących smak sosu sezamowego znajdziemy również makarony, owocowe przekąski, a nawet… pierogi.

Jak w opowieści o Ali Babie, tak i w rzeczywistości sezam skrywa w sobie wiele skarbów. Mowa tutaj o niezbędnych dla naszego organizmu składnikach, które przyczyniają się do jego prawidłowego funkcjonowania – kwasach tłuszczowych omega 9, witaminach oraz minerałach. Ze względu na walory smakowe i zdrowotne, sezam wykorzystywany jest jako popularny składnik potraw na całym świecie – wzbogaca swoim smakiem dania słodkie, jak i wytrawne. Jest on także bazą tahini, czyli pasty potrzebnej do wytworzenia uwielbianego przez wielu hummusu, jak i słodkiej chałwy. W postaci prażonej sezam występuje jako składnik nowego Sosu Sezamowego firmy Roleski.

Sos Sezamowy to oczywiście wspaniały smak, ale przede wszystkim prosty i naturalny skład. Ta nowość firmy Roleski odpowiednia jest dla osób, u których występują nietolerancje pokarmowe – produkt jest bezglutenowy, więc bez problemu może pojawić się jako składnik najsmaczniejszych, bezglutenowych dań. Sos jest również pozbawiony GMO – stąd możemy go jeść i nie martwić się o szkodliwy wpływ na nasz organizm.  Ponadto, w składzie Sosu Sezamowego Roleski nie znajdziemy konserwantów.

Gęsty Sos Sezamowy firmy Roleski przepełniony aromatem prażonego sezamu to idealne rozwiązanie, które pozwoli odkryć i podkreślić smak każdej potrawy. Jest idealny do sałatki, kurczaka, nachosów i kanapki. Sos Sezamowy Roleski zachwyci niejedno podniebienie jako magiczny dodatek do dań – nie tylko samozwańczego szefa kuchni.