Smalec Profi teraz w trzech smakach

Nowości

Smalec Profi teraz w trzech smakach

07 maja 2020

Smalec Profi wzbogacony kawałkami mięsa to synonim wyrazistego aromatu i pysznego smaku. Choć w wersji z czosnkiem znany jest już konsumentom od lat, teraz dostępny jest w jeszcze dwóch nowych smakach – z majerankiem oraz z jabłkiem. Wszystkie trzy specjały zamknięte zostały w poręcznych, aluminiowych puszkach z nowymi etykietami w odcieniu intensywnej zieleni, dzięki czemu bardzo łatwo znajdzie się je na sklepowych półkach.

Aluminiowe opakowania, charakterystyczne dla produktów firmy Profi, kryją w sobie nie tylko pasztety z drobiem w kilkunastu wariantach smakowych. Drugim ze specjałów zamkniętych w tych lekkich i łatwych w transporcie pojemnikach jest Smalec Profi. Dziś konsument może wybierać spośród aż 3 wariantów smakowych. Wszystko to, dzięki stworzeniu w miejsce jednego produktu całej linii, która zaspokoi różne gusta kulinarne wielbicieli polskich, tradycyjnych smaków.

Pierwszym z nich jest obecny od kilku lat na rynku Smalec z czosnkiem – wyrazisty i aromatyczny. Choć w nowym opakowaniu, jest to ten sam smalec, przygotowany według niezmiennej od lat receptury i z wykorzystaniem takich samych metod produkcji. Dwa kolejne natomiast są już nowością w ofercie firmy Profi: Smalec z majerankiem – apetyczny i dopełniony szczyptą przyprawy będącej nieodłącznym elementem polskiej kuchni oraz Smalec z jabłkiem, który stanowi połączenie intensywnego smaku z łagodną słodyczą owoców z polskich sadów. Każdy z nich to wyśmienity dodatek kanapkowy, który sprawdzi się zarówno na śniadanie, lunch, kolację, jak również w formie przekąski podczas filmowych wieczorów w domowym zaciszu. Co więcej – łyżeczka Smalcu Profi roztopionego na patelni w mig zmieni się w apetyczną i na wskroś polską okrasę do wszelkiego rodzaju pierogów, klusek, pyz, kartaczy i wielu innych mącznych potraw rodzimej kuchni. Skład dwóch z nich – z jabłkiem i z czosnkiem – jest ponadto pozbawiony glutenu, przez co sięgać po niego mogą także osoby przestrzegające diety.

Smalec ten dostępny jest w kultowych, aluminiowych pojemniczkach w kolorze srebrnym, dla łatwiejszego odróżnienia ich od pasztetów w złocistych opakowaniach. Stworzona niedawno linia smalcu w alu-puszkach zyskała także odświeżony design, wpisujący się w nową linię wizualną marki Profi.

Co ciekawe, to właśnie firma Profi, na przekór ówczesnym trendom i wszechobecnym pasztetom w metalowych puszkach, stała się prekursorem wprowadzenia na polski rynek wyrobów mięsnych w takich właśnie opakowaniach. Ich zalety to przede wszystkim lekkość, poręczność i szczelność, dzięki czemu są bardzo wygodne w transporcie i możemy bez obaw zapakować je do plecaka planując wakacje lub weekend poza miastem.