Sery Hochland otrzymały medale w plebiscycie Good Cheese. W konkursie sery poddane są ocenie profesjonalistów – szefów kuchni znanych stołecznych restauracji. Medale otrzymują najlepsi. Złoty medal w konkursie, w kategorii ser „ready to go” marka Hochland otrzymała za Hochland Kanapkowy mini. Srebrnymi medalami zostały nagrodzone produkty: Mini Almette, Valbon Camembert, Hochland Kanapkowy Śmietankowy. W kategorii ser na pizzę brązowy medal przyznano za Hochland Burger & Toast.
Konkurs dedykowany jest producentom, którzy komercyjnie oferują ser na polskim rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ ogłaszane są jedynie trzy pierwsze miejsca w każdej ocenianej kategorii. Sery oceniają profesjonaliści: kucharze i szefowie kuchni a ocena odbywa się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie. Sędziowie oceniają głównie walory smakowe, ale także wrażenia ogólne zgłoszonych serów.
– Konsumenci wybierają dobre sery, a w konkursie Good Cheese kucharze bacznie obserwują ich wybory i na tej podstawie oceniają sery. Liczy się smak – powiedział Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.
Uroczyste ogłoszenie wyników nastąpiło na Polskim Kongresie Serowarskim 23-25 października w Mrągowie. Uczestnicy Gali mieli również możliwość degustacji zwycięskich serów na specjalnie przygotowanym stole serowym.