Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol wzbogaca swoją linię Łaciate Protein+ o kolejne nowości. Na rynku debiutują właśnie serki kremowe o wysokiej zawartości białka w dwóch wariantach smakowych. To odpowiedź na dynamicznie zmieniające się potrzeby konsumentów poszukujących smacznych produktów funkcjonalnych.
Mlekpol konsekwentnie rozwija swoją ofertę produktów proteinowych. Po sukcesie jogurtów pitnych, kefiru, a także mleka UHT Łaciate Protein+, na sklepowych półkach pojawiają się wysokobiałkowe serki kremowe lekkie: naturalny oraz z cebulą i szczypiorkiem. Opakowanie tego produktu zapewnia aż 16 gramów białka – jednego z podstawowych składników odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.Serki kremowe Łaciate Protein+ to innowacyjne wyroby, idealnie wpisujące się w potrzeby zarówno osób aktywnych fizycznie, jak i tych dbających o dietę czy ceniących wygodę. Charakteryzują się wyższą zawartością białka oraz obniżoną zawartością tłuszczu. Dzięki delikatnemu smakowi świetnie komponują się z pieczywem, mogą też stanowić dodatek do warzyw czy w wersji naturalnej – dań na słodko.
– Z roku na rok coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na zawartość białka w kupowanych produktach, postrzegając je jako zdrowsze i wyższej jakości. Dlatego nasze serki wysokobiałkowe kremowe Łaciate Protein+ stworzyliśmy z myślą o bardzo różnorodnej grupie odbiorców. Docenią je zarówno sportowcy i osoby aktywne fizycznie, jak również wszyscy dbający o zbilansowaną dietę. Sprawdzą się jako wartościowe przekąski dla młodzieży, sycąca opcja dla osób starszych, wygodne rozwiązanie dla zapracowanych rodziców czy pełnowartościowy składnik diety wegetarian. To po prostu smaczny i pożywny produkt, który daje długotrwałe uczucie sytości, co jest ważne dla każdego, kto ceni sobie zdrowe odżywianie – podkreśla Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.
Nowe serki kremowe Łaciate Protein+ dostępne są w opakowaniach 135 g.