Roślinne burgery od FRoSTY

Nowości

Roślinne burgery od FRoSTY

19 listopada 2020

  • #burger roślinny
  • #Frosta

Chrupiąca bułka, soczysty kotlet, świeże warzywa i aromatyczne sosy – to elementy składowe idealnego burgera. Teraz możesz przygotować go w swojej kuchni, dzięki szybkiemu, gotowemu  rozwiązaniu od FRoSTY. Pełnia smaku gwarantowana!

Tylko 18,4%[1] Polaków deklaruje, że to właśnie z warzyw jest w stanie wymyślić najwięcej potraw. Dużo więcej osób – bo ponad 50% ankietowanych – wybrało białe mięso! Dlaczego tak się dzieje? Czy nadal myślimy, że warzywa to tylko sałatki i dodatek do mięsa, będącego główną pozycją w menu? FRoSTA pokazuje, że to właśnie rośliny mogą z powodzeniem pełnić pierwszoplanową rolę przy planowaniu posiłków i proponuje 3 nowe rodzaje burgerów wegańskich i wegetariańskich.

  1. Burgery z batata z marchewką

Bataty, czyli słodkie ziemniaki, stają się coraz bardziej popularne wśród pasjonatów gotowania w Polsce. Nic dziwnego: można z nich łatwo stworzyć zarówno zupę, frytki, placki, jak i właśnie burgery! U FRoSTY bataty występują w połączeniu z  marchewką, cebulą, odrobiną miodu, musztardy i estragonu.

  1. Burgery z kalafiora i brokuła

Kalafior i brokuł to warzywa bardzo popularne na polskich stołach. Czy ktoś jednak próbował kiedyś robić z nich burgery? FRoSTA tak! I właśnie opracowała idealną kompozycję: połączone zostały z soczewicą, pietruszką i nutą imbiru nadającą im lekko orientalnego charakteru. Są to kotlety wegańskie, złożone wyłącznie z produktów pochodzenia roślinnego.

  1. Burgery ze szpinaku z bazylią

Wegańskie burgery na bazie szpinaku pochodzącego z pól FRoSTY, z bazylią, czosnkiem i dodatkiem ziemniaków, przekonają nawet największych sceptyków do rozpoczęcia bezmięsnej przygody, dzięki ich lekko ziołowemu smakowi z charakterem. Proste w przygotowaniu, a doskonałe zarówno w bułce, jak i obok ryżu, makaronu, kaszy czy sałatki.

[1] Badanie przeprowadzone przez agencję badawczą SW Research na próbie reprezentatywnej osób w wieku 25-55 lat, N=1015, marzec 2019

oprac. P.Ł.