Przepis na kolorowe tacosy z serem Burger&Toast

Kampanie

Przepis na kolorowe tacosy z serem Burger&Toast

16 października 2019

Jesienna aura za oknem zaostrza nasz apetyt na dania, które rozgrzeją nas po długim, chłodnym dniu. Kulinarnym strzałem w 10. dla wszystkich fanów wyrazistych smaków będą tacosy w meksykańskim stylu. Ta oryginalna przekąska z serem Hochland Burger&Toast przeniesie nas w gorące, południowe klimaty.

Idealnie ciągnący, intensywny w smaku ser żółty Hochland Burger&Toast w grubych plastrach, nadaje smak wielu daniom, zwłaszcza tym przygotowywanym na ciepło. Ser jest idealny do śniadaniowych tostów, kultowych burgerów oraz kreatywnych przekąsek, na przykład do meksykańskich tacos. To danie trudno wyobrazić sobie bez sera, a pyszny Burger&Toast doskonale połączy zawartość – aromatyczną kolendrę, wyrazistą salsę z limonką, papryczki chili, z chrupiącymi plackami tacos.

Tacosy z salsą, kolendrą i serem Burger&Toast

Składniki: 8 kukurydzianych placków do tacos, 2 opakowania sera Hochland Burger&Toast, garść świeżej kolendry, 2 limonki

Na salsę: 1/2 ananasa, 3 pomidory, awokado, mała szalotka, czerwona papryka, papryczka chili, sól i pieprz do smaku oraz łyżka soku z limonki

Przygotowanie:

W piekarniku lub na grillu układamy placki do tacos, na nich po plastrze sera. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 170 °C. W tym czasie przygotowujemy salsę: w drobną kostkę kroimy szalotkę oraz chili, a w półcentymetrową paprykę, obrane awokado oraz pomidory z wcześniej wydrążonym miąższem. Polewamy sokiem z limonki. Mieszamy. Limonkę kroimy w ćwiartki. Na tacos z roztopionym serem układamy po 2 łyżki salsy, składamy na pół, posypujemy kolendrą. Tuż przed jedzeniem polewamy sokiem z limonki.

Hochland Burger&Toast to specjalny gatunek sera – Cagliata w formie grubych plastrów. Ser ten jest doskonały do przygotowania burgerów i tostów – pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i doskonały w smaku.