Prymat z kompleksową ofertę na sezon ogórkowy

Producenci

Prymat z kompleksową ofertę na sezon ogórkowy

27 czerwca 2022

Domowe przetwory – szczególnie kiszone czy marynowane warzywa – co roku przeżywają swój renesans. To naturalny suplement diety, a także domowa kuchnia w duchu zero waste. Wraz z pierwszymi zbiorami w ruch idą słoiki, warzywa i przyprawy. Polska kuchnia kiszeniu słynie z kiszenia, marynowania i wekowania. Dlatego w sezonie ogórkowym w żadnym sklepie nie może zabraknąć ulubionych przypraw.

Podstawowe przyprawy w przygotowaniu domowych przetworów to: Gorczyca biała, Liść laurowy, Pieprz czarny ziarnisty oraz Ziele angielskie całe Prymat w opakowaniu 15 g i większym, ekonomicznym – 40 g. Warto też pamiętać o dwóch mieszankach: do ogórków małosolnych i kiszonych oraz do ogórków konserwowych. Równie ważna jest wysokiej jakości sól niezbędna w procesie fermentacji. W tym roku w ofercie marki Prymat pojawiły się dwa zupełnie nowe produkty, które ułatwią zadanie: Sól kamienna spożywcza jodowana oraz Sól do przetworów niejodowana Prymat. Zgodnie z polską tradycją to właśnie sól kamienna zapewnia najlepszy kulinarny efekt. Z takim zaopatrzeniem przygotowywanie słoików na zimę to prawdziwa przyjemność!