Protein by BA!

Nowości

Protein by BA!

Bakalland wprowadza na rynek batony Protein by BA!. Nowa propozycja skierowana jest do osób aktywnych, poszukujących wysokobiałkowych produktów, zawierających witaminy i mikroelementy, które pozwalają szybko odzyskać energię, nawet po intensywnym treningu. Batony dostępne są w czterech smakach i nie zawierają tłuszczów utwardzonych, cukru oraz syropu glukozowego.

Każdego roku zwiększa się liczba osób aktywnych. Z badań przeprowadzonych przez agencję IQS w 2016 r. wynika, że 1/3 Polaków regularnie uprawia sport, a rosnącą popularnością cieszą się batony proteinowe, z których aktualnie korzysta blisko milion osób. Dlatego, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, marka Bakalland wprowadziła na rynek batony Protein by BA!, które stanowią doskonałą propozycję dla aktywnych konsumentów, zarówno uprawiających sport wyczynowo, jak i rekreacyjnie.

Batony pozbawione są tłuszczów utwardzonych, cukru i syropu glukozowego. Bogate źródło białka wspomaga budowę i regenerację mięśni, zapewnia wysoką dawkę energii, niezbędną podczas wysiłku fizycznego oraz przyspiesza przemianę materii i redukcję masy ciała.

– Receptura batonów Protein by BA! została opracowana przy współpracy z Jakubem Mauriczem – ekspertem w zakresie dietetyki sportowej. Nowa oferta jest dedykowana dla różnych aktywności sportowych, dlatego przygotowaliśmy cztery propozycje smakowe, które konsumenci mogą dostosować do swoich potrzeb – powiedział Emil Wojnarowski, Młodszy Kierownik Produktu Bakalland.

Nowa oferta marki Bakalland dostępna jest w smakach – Protein by BA! kawa, Protein by BA! orzech arachidowy i migdał, Protein by BA! truskawka i Goji oraz Protein by BA! banan i orzech laskowy.