Na warsztaty kulinarne w Dworze Ziemiańskim w Woli Suchożebrskiej zaproszeni zostali blogerzy wraz dziećmi. W niezobowiązującej atmosferze garden party uczestnicy zdobywali informacje na temat diety i wspólnie gotowali. Gościem specjalnym była Daria Ładocha, ekspertka z dziedziny żywienia dzieci. Tematem warsztatów zamykających letni sezon była zbilansowana i zdrowa dieta dla dzieci. W warsztatach uczestniczyli blogerzy i zwycięzcy zorganizowanego przez Akademię Smaku Sokołów konkursu na danie piknikowe wraz z dziećmi. Spotkanie odbyło się w malowniczym parku, otaczającym Dwór Ziemiański w Woli Suchożebrskiej. Na początku warsztatów goście odwiedzili przynależący do Akademii ogród, w którym uprawiane są warzywa, owoce i zioła. Dzieci mogły samodzielnie zebrać paprykę, pomidory, fasolkę, miętę i inne składniki, które zostały wykorzystane do przygotowania wspólnego posiłku. W części merytorycznej dorośli uczestnicy warsztatów poznawali prawdy i mity na temat żywienia dzieci i szukali odpowiedzi na pytania między innymi o budowanie odporności przez prawidłowe odżywianie, o żywienie w czasie infekcji i jakie są najlepsze źródła energii dla maluchów. Daria Ładocha przekonywała, jak duże znaczenie ma zachęcanie dzieci do poznawania nowych smaków i jak złe skutki przynosi łączenie jedzenia z emocjami. Spotkanie stało się też znakomitą okazją do wymiany doświadczeń między rodzicami. We wspólnym gotowaniu brali udział zarówno dorośli, jak i dzieci, a wsparciem służyli Daria Ładocha i Dominik Moskalenko – szef kuchni Sokołów.