Dobry skład i wyśmienity smak nie muszą się wzajemnie wykluczać. Nowy program żywieniowy „Porcja DobreGO!” od Żabki ma na celu uczynienie dobrego żywienia łatwiejszym. W ofercie sieci znajdują się odpowiednio zbilansowane dania gotowe i przekąski, które nie tylko opowiadają na różne preferencje smakowe, ale także są dostosowane do różnych stylów życia. Analizując trendy i oczekiwania konsumentów względem racjonalnego żywienia, a jednocześnie ich bolączki związane z niedostateczną wiedzą czy brakiem czasu, Żabka chce zapewnić im łatwy dostęp do dobrych, gotowych posiłków pochodzących z bogatego portfolio marek własnych. Wszystko przy współpracy z wykwalifikowanym dietetykiem.
Sklepy Żabka odwiedza codziennie ok. 3 mln klientów. Wielu z nich kojarzy dobre żywienie z pracochłonnym procesem przygotowania i planowania posiłków. Program „Porcja DobreGO!” ma za zadanie zmienić tę perspektywę. Smaczne i zdrowe jedzenie może być teraz na wyciągnięcie ręki, również, jeżeli chodzi o kategorię dań gotowych, które według naszych badań są kupowane przez 70% dorosłych Polaków. Inicjatywa jest następstwem nowego podejścia do dobrego żywienia, które sieć zdefiniowała w 2022 r. Po pandemii i w obliczu rosnącej inflacji, coraz mniej osób decyduje się „jeść w restauracjach”, wzrasta więc popularność dań gotowych. Zdając sobie z tego sprawę, sieć chce oferować swoim klientom pełnowartościowe produkty, po które mogą sięgać regularnie. Dzięki temu konsument nie musi już myśleć, jak jeść smacznie i zdrowo, bo Żabka zrobiła to DLA Niego i ZA niego.
Smacznie i na każdą okazję
Dania i przekąski oznaczone specjalną naklejką „Porcja DobreGO!”, wyselekcjonowane spośród oferty marek własnych, wyróżniają się najwyższą jakością we wszystkich aspektach. Każdy produkt objęty programem jest starannie dobierany, uwzględniając wiedzę dietetyka oraz różnorodne nawyki konsumentów. W misję dobrego żywienia wpisują się też same porcje produktu – które pod względem objętości i składu stanowią pełnowartościowy posiłek na każdą okazję. W taki sposób dostęp do dobrego pożywienia i zmiana diety na własnych zasadach z siecią Żabka stają się niezwykle proste.
– Dobre jedzenie nie powinno być trudnodostępne ani czasochłonne. Wierzymy, że każdy powinien mieć możliwość cieszenia się pełnowartościowymi posiłkami, które dopasują się do indywidualnych oczekiwań i danej sytuacji. Pragniemy również potwierdzić to, że ekologia rozumiana poprzez zrównoważone jedzenie jest jednym z filarów naszej działalności i wpisuje się we wszystkie plany rozwojowe sieci. Inicjatywy takie jak program „Porcja DobreGO!” mają ułatwić życie naszych klientów, jednocześnie nie zwiększając naszego negatywnego wpływu na środowisko. Zdajemy sobie sprawę, że stoimy u progu globalnej transformacji żywieniowej, a Żabka chce być zawsze tam, gdzie potrzeby konsumentów – mówi Anna Grabowska, wiceprezeska zarządu ds. strategii konsumenckich Grupy Żabka.