Marka Bracia Koral, z okazji 5 letniego jubileuszu, w kulinarnym show „Pyszne studio” z udziałem ambasadora marki Damiana Kordasa, pokazuje Polakom, że lody nie muszą być tylko na patyku i że można wyczarować z nich wyjątkowe desery do prostego przygotowania w domowym zaciszu. Jak tłumaczy ambasador marki – sezon na lody nie kończy się wraz z końcem lata, a jesienią i zimą można połączyć je nie tylko z owocami, ale również polskimi warzywami, zarówno na zimno jak i na ciepło. Kucharz zdradza również tajemnicze właściwości jesiennych i zimowych deserów lodowych – natychmiastową poprawę humoru przy jesiennej chandrze.
Marka Koral od lat stawia na wysoką jakość swoich produktów i ich pochodzenie – są to zaufani Polscy dostawcy, bo jak tłumaczy producent Polacy kochają połączenie lodów z owocami, a najlepsze owoce są w Polsce. Marka w sumie skupuje nawet 1000 ton owoców rocznie (wiśnie, truskawki, maliny, czarne porzeczki, jagody). Z polskich owoców, a nawet warzyw w połączeniu z lodami przygotować można wyjątkowe desery.
Marka Bracia Koral, która świętuje 5 letni sukces na polskim rynku, na początku sezonu lodowego wystartowała z nowym projektem internetowym – kulinarnym show „Pyszne studio” na kanale YouTube. Gospodarzem cyklu, aż 40-stu kulinarnych odcinków, jest ambasador marki Bracia Koral – Damian Kordas – najmłodszy w Europie zdobywca tytułu Masterchef’a. Kordas, który w kolejnych odcinkach prezentuje kreatywne i jednocześnie szybkie do przygotowania desery z lodami Bracia Koral w roli głównej.
– Mimo, że lato już się skończyło to Polacy nie chcą rezygnować z jedzenia lodów – wybierają te familijne, w dużych opakowaniach, ale często kończy się na tym, że pomysł na ich wykorzystanie ogranicza się do zjedzenia lodów łyżeczką. W Pysznym Studiu marki Bracia Koral pokazujemy, że lody to świetny produkt, który można połączyć praktycznie ze wszystkimi składnikami – zarówno na zimno, jak i na ciepło. W naszych filmach chcę przekazać fanom, że po pierwsze deser, który stworzą może być łatwy do wykonania i szybki, po drugie może być wykonany z naszych, polskich i wyjątkowych produktów: jabłek, gruszek, a nawet buraków i po trzecie może być efektowny oraz ciekawy. Dla mnie jesień to najlepszy czas na desery, których ukrytą właściwością jest natychmiastowa poprawa humoru w jesiennej i zimowej aurze – mówi Damian Kordas, ambasador marki Bracia Koral
Sezon na lody w Polsce powoli, ale systematycznie rozciąga się, a granica pomiędzy latem i zimą delikatnie się zaciera. Dużą rolę odgrywa zawsze pogoda i przedłużające się lato, ale również moda na lody – Polacy deklarują, że chętnie sięgają i jedzą je również jesienią i zimą. Właśnie w te zimniejsze miesiące Damian Kordas w roli głównej oprócz lodów umieścił pyszne, polskie gruszki, jabłka, a nawet buraki przygotowując 3 wyjątkowe przepisy, które można znaleźć na kanale You Tube Pyszne Studio:
1. Polskie gruszki zapiekane z bezą i lodami śmietankowymi z ciasteczkami
Dziś w kolejnym przepisie #PyszneStudio Damian Kordas i lody śmietankowe z ciasteczkami oraz gruszki, miód, cynamon, beza… brzmi ciekawie? Obowiązkowo sprawdźcie jak smakuje i podzielcie się swoimi wrażeniami w komentarzach 🙂
Opublikowany przez Bracia Koral Piątek, 25 października 2019
2. Mus jogurtowy z burakiem karmelizowanymi polskimi śliwkami i lodami słony karmel
Lody Jak Dawniej i Damian Kordas – mus jogurtowy z burakiem… i lodami słony karmel
Dzisiaj ulubione smaki Pysznego Studia, czyli słony karmel oraz… burak! Co powiecie na takie połączenie?:) #pysznestudio Damian Kordas
Opublikowany przez Bracia Koral Piątek, 11 października 2019
3. Grillowane polskie jabłka z pistacjami i lodami śmietankowymi
Lody Jak Dawniej i Damian Kordas – grillowane polskie jabłka z pistacjami i lodami śmietankowymi
Korzystając z przepięknej pogody pragniemy Was zaprosić na grillowanie jabłek 🙂 Do tego klasyczne lody śmietankowe i mamy kolejny niebanalny przepis autorstwa Damian Kordasa!:)
Opublikowany przez Bracia Koral Piątek, 18 października 2019