W dniach 25-28 września br. odbędzie się kolejna edycja Międzynarodowych Targów Wyrobów spożywczych Polagra Food w Poznaniu. Targi od lat są miejscem prezentacji osiągnięć branży i rozmów o jej przyszłości, a przede wszystkim rozwoju długofalowych relacji biznesowych spożywczej.
Polscy producenci żywności stanęli w obliczu dość znaczących zmian. Embargo, coraz większy protekcjonizm europejskich rynków, rosnąca świadomość konsumencka sprawiają, że branża spożywcza nieustannie potrzebuje efektywnych działań skoncentrowanych na rozwoju struktury rynków eksportowych, a także
na budowie silnych marek na rynku krajowym.
Uczestnictwo w targach Polagra Food stwarza szansę na dotarcie do naprawdę szerokiego grona potencjalnych klientów. Wśród nich znajdują się nie tylko przedstawiciele sieci handlowych, ale także właściciele hurtowni spożywczych oraz firmy zajmujące się dystrybucją żywności. Obecność reprezentantów detalu również jest zauważalna i ma ogromny atut w postaci możliwości pozyskania bezcennych informacji z rynku konsumenckiego. Na targach Polagra Food nie brakuje również przedstawicieli sektora HoReCa – restauratorów i szefów kuchni, którzy uczestniczą w odbywających się w tym samym czasie Międzynarodowych Targach Gastronomii Polagra Gastro, ale z wielkim zainteresowaniem przeglądają się nowościom producentów żywności.