W tym roku najbardziej znaczące w Europie Środkowo-Wschodniej spotkanie przedstawicieli branży spożywczej zostało zaplanowane w terminie 29.09.-2.10.2014. Te 4 dni to okazja dla dystrybutorów, hurtowników i sprzedawców detalicznych do zapoznania się z najnowszą ofertą artykułów spożywczych.
Tegoroczna ekspozycja producentów zlokalizowana będzie aż w trzech pawilonach. Nie zabraknie producentów mięs i przetworów mięsnych, ziół, przypraw, słodyczy i przekąsek, żywności ekologicznej oraz przetworów owocowo-warzywnych. Znaczącą powierzchnię wystawienniczą – blisko 1000 mkw. – zajmą producenci mleka i przetworów mlecznych – jeden z najprężniej działających sektorów polskiej branży spożywczej (szczegóły na www.polagra-food.pl). Warto wspomnieć, że w tradycję imprezy wpisane są liczne premiery produktowe. Prezentacja nowości podczas Targów jest najlepszą zapowiedzią trendów, jakie będą obowiązywać na rynku wyrobów spożywczych. Dla kupców to okazja do rozszerzenia oferty własnej placówki handlowej i dostosowania jej do oczekiwań klientów. Organizator podkreśla, że wzorem lat poprzednich należy spodziewać się, że tegoroczną edycję Targów odwiedzi ponad 50 tys. zwiedzających. Znaczącą rolę w tym roku odegrają z pewnością kontrahenci z zagranicy. Jak co roku organizatorzy dedykują uczestnikom Targów bogaty program wydarzeń poruszający palące potrzeby rynku. 30 września odbędzie się Międzynarodowa Giełda Kooperacyjna organizowana przez PARP. To dodatkowe powody, dla których warto odwiedzić Targi POLAGRA FOOD w Poznaniu.