Firma Limito obchodzi w tym roku podwójny jubileusz – 10 lecie istnienia firmy oraz 2 lata funkcjonowania fabryki w Grudziądzu. Limito zostało założone w kwietniu 2004 roku w Gdańsku i w stosunkowo krótkim czasie stała się jednym z wiodących dostawców łososia norweskiego oraz innych ryb w Polsce. Z powodzeniem eksportuje też swoje produkty do krajów w Europie, Azji i do Australii.
Początkowo Limito funkcjonowało jako przedsiębiorstwo usługowo – handlowe bez własnego zaplecza produkcyjnego. W związku z rosnącym zainteresowaniem konsumentów łososiem norweskim, podjęto plan budowy Zakładu Przetwórstwa Ryb. Na początku marca 2012 roku ruszyła produkcja , w nowo wybudowanej fabryce Limito w Grudziądzu.
Fabryka Limito to jeden z najnowocześniejszych zakładów w Europie. Spełnia ona najwyższe standardy, potwierdzone wieloma certyfikatami m.in. HACCP, IFS, BRC czy BIO. Produkty przed opuszczeniem fabryki poddawane są ścisłej kontroli na każdym etapie produkcji, regularnie przeprowadzane są testy mikrobiologiczne, wykonywane przez zewnętrzne laboratoria.
Systemów technologicznych do zakładu w Grudziądzu są dostarczają światowi liderzy, tacy jak Marel Food Systems (linie przetwórstwa ryb z surowców do gotowego produktu), system Innova (oprogramowanie do inteligentnej kontroli produkcji) i Multivac (maszyny do pakowania).
Firma Limito obecnie skupia się na produktach z łososia, głównie kategorii Premium. Dodatkowo zajmuję się też wstępnym przetwórstwem świeżych pstrągów czy dorszy oraz innych ryb, a także owoców morza.